Bulgurlu Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo dolmalık biber
2 su bardağı bulgur
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 büyük boy soğan
1 büyük boy domates
2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet tavuk bulyon
1 çay kaşığı karabiber
Yarım demet maydanoz
2 tatlı kaşığı kuru nane
2 su bardağı soğuk su
Tuz
Bulgurlu Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba, yıkayıp temizlediğimiz dolmalık biberlerin iç yüzeylerini hafiften tuzluyoruz. [ benimkiler irili ufaklı 17 adet biber oldu. ].
Tavaya zeytinyağını ve soğanları koyup bir iki dakika kadar karıştırıyoruz.
Yıkayıp süzdüğümüz bulgurları ekleyip 3-4 dakika kadar karıştırıyoruz.
Bir kasede 2 bardak sıcak suda erittiğimiz tavuk bulyonları, salça ve kabukları soyulmuş domatesleri ilave edip orta ateşte suyunu çekinceye kadar karıştırıp ocaktan alıyoruz. [bulyonlar tuzlu olduğundan tuz eklemenize gerek yok, damak tadınıza göre ekleyebilirsiniz].
Ilıyınca, maydanoz ve naneleri ekleyip karıştırıyoruz.
Harcı biberlerin içine doldurup tencereye dizdiğimiz dolmaların üzerine inceden zeytinyağı gezdiriyoruz.
2 bardak soğuk su ilave edip orta ateşte suyu kaynayana kadar daha sonra kısık ateşte 25 dakika kadar pişiriniz. [ benim tencerem büyük geldiğinden biberler dik durabilmesi için boşluğa pişirme kağıdı koydum. ].
Piştiğini çatalı biberlere batırıp rahat batmasından anlayabilirsiniz.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Bulgurlu Biber Dolması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo dolmalık biber
2 su bardağı bulgur
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 büyük boy soğan
1 büyük boy domates
2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet tavuk bulyon
1 çay kaşığı karabiber
Yarım demet maydanoz
2 tatlı kaşığı kuru nane
2 su bardağı soğuk su
Tuz
Bulgurlu Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba, yıkayıp temizlediğimiz dolmalık biberlerin iç yüzeylerini hafiften tuzluyoruz. [ benimkiler irili ufaklı 17 adet biber oldu. ].
Tavaya zeytinyağını ve soğanları koyup bir iki dakika kadar karıştırıyoruz.
Yıkayıp süzdüğümüz bulgurları ekleyip 3-4 dakika kadar karıştırıyoruz.
Bir kasede 2 bardak sıcak suda erittiğimiz tavuk bulyonları, salça ve kabukları soyulmuş domatesleri ilave edip orta ateşte suyunu çekinceye kadar karıştırıp ocaktan alıyoruz. [bulyonlar tuzlu olduğundan tuz eklemenize gerek yok, damak tadınıza göre ekleyebilirsiniz].
Ilıyınca, maydanoz ve naneleri ekleyip karıştırıyoruz.
Harcı biberlerin içine doldurup tencereye dizdiğimiz dolmaların üzerine inceden zeytinyağı gezdiriyoruz.
2 bardak soğuk su ilave edip orta ateşte suyu kaynayana kadar daha sonra kısık ateşte 25 dakika kadar pişiriniz. [ benim tencerem büyük geldiğinden biberler dik durabilmesi için boşluğa pişirme kağıdı koydum. ].
Piştiğini çatalı biberlere batırıp rahat batmasından anlayabilirsiniz.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Bulgurlu Biber Dolması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı