Bulgurlu Kapuska Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
1 adet küçük boy beyaz lahana
1 adet kuru soğan
1 türk kahve fincanı orta kalınlıkta bulgur
1 yemek kaşığı paprika salça
1 çay kaşığı tuz, toz şeker, pulbiber, toz tatlı biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı su
Bulgurlu Kapuska Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Lahanayı ince ince tahta üzerinde doğrayalım sonra yıkayıp süzelim.
Soğanı küçük yemeklik doğrayalım tencereye yağları koyalım, soğanı koyalım 2 dakika kavuralım ,sonra paprika salçayı koyalım karıştıralım doğradığımız lahanaları ilave edelim karıştıralım.
Tuz baharatı serpip bir karıştıralım beş dakika kısık ateşte böyle pişsin sonra oda sıcaklığında suyu verelim, fokurdayınca bulguru ekleyelim karıştıralım.
Kısık ateşte 40-45 dakika kontrol ederek pişirelim afiyet olsun.
Bulgurlu Kapuska Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 adet küçük boy beyaz lahana
1 adet kuru soğan
1 türk kahve fincanı orta kalınlıkta bulgur
1 yemek kaşığı paprika salça
1 çay kaşığı tuz, toz şeker, pulbiber, toz tatlı biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı su
Bulgurlu Kapuska Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Lahanayı ince ince tahta üzerinde doğrayalım sonra yıkayıp süzelim.
Soğanı küçük yemeklik doğrayalım tencereye yağları koyalım, soğanı koyalım 2 dakika kavuralım ,sonra paprika salçayı koyalım karıştıralım doğradığımız lahanaları ilave edelim karıştıralım.
Tuz baharatı serpip bir karıştıralım beş dakika kısık ateşte böyle pişsin sonra oda sıcaklığında suyu verelim, fokurdayınca bulguru ekleyelim karıştıralım.
Kısık ateşte 40-45 dakika kontrol ederek pişirelim afiyet olsun.
Bulgurlu Kapuska Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı