Bulgurlu Lahana Kavurması Tanımı İçin Materyaller
2 adet soğan
Pul biber
Karabiber
1 baş beyaz lahana
2 su bardağı su
1 kase bulgur
1 yemek kasığından az tuz
Bulgurlu Lahana Kavurması Tanımı Yapılışı
Birinci evvel soğanlarımızı büyük tencereye doğruyoruz.
Pul biberini, karabiberini, tuzu katıp kavuruyoruz.
Soğanlar uygunca öldükten sonra yıkamış olduğumuz beyaz lahanaları ekliyoruz.
Biraz kavurduktan sonra 2 su bardağı suyumuzu koyuyoruz.
Bir kase bulguru muzu da ekliyoruz suyunu çekene kadar orta ara karıştırıyoruz. Deneyen herkese afiyet olsun
2 adet soğan
Pul biber
Karabiber
1 baş beyaz lahana
2 su bardağı su
1 kase bulgur
1 yemek kasığından az tuz
Bulgurlu Lahana Kavurması Tanımı Yapılışı
Birinci evvel soğanlarımızı büyük tencereye doğruyoruz.
Pul biberini, karabiberini, tuzu katıp kavuruyoruz.
Soğanlar uygunca öldükten sonra yıkamış olduğumuz beyaz lahanaları ekliyoruz.
Biraz kavurduktan sonra 2 su bardağı suyumuzu koyuyoruz.
Bir kase bulguru muzu da ekliyoruz suyunu çekene kadar orta ara karıştırıyoruz. Deneyen herkese afiyet olsun