Bulgurlu Pazı Sarması (Buharda) Tanımı İçin Malzemeler
1 kg pazı
3 su bardağı pılavlık bulgur
250 gram kıyma
200 gram kuyruk yağı (Kıyma şeklinde)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 orta uzunluk soğan
1 baş sarımsak
4-5 tane kapya biber, dolmalık biber (isteğe bağlı)
Bulgurlu Pazı Sarması (Buharda) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pazının yaprak kısımlarını kaynar suya batırılır, çabucak çıkarılır ve soğuk suya konur.
Soğan ve sarımsak doğranır.
Bulgur, kıyma, kuyruk yağı, baharatlar eklenerek karıştırılır.
Pazılar sarma formunda sarılır.
Demir süzgece dizilir.
Tencereye 3-4 su bardağı su konur ve süzgeçteki pazılar tencerenin üzerine konulur.
Buharda pişirme tekniğiyle pişirilir.Afiyet olsun
Bulgurlu Pazı Sarması (Buharda) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kg pazı
3 su bardağı pılavlık bulgur
250 gram kıyma
200 gram kuyruk yağı (Kıyma şeklinde)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 orta uzunluk soğan
1 baş sarımsak
4-5 tane kapya biber, dolmalık biber (isteğe bağlı)
Bulgurlu Pazı Sarması (Buharda) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pazının yaprak kısımlarını kaynar suya batırılır, çabucak çıkarılır ve soğuk suya konur.
Soğan ve sarımsak doğranır.
Bulgur, kıyma, kuyruk yağı, baharatlar eklenerek karıştırılır.
Pazılar sarma formunda sarılır.
Demir süzgece dizilir.
Tencereye 3-4 su bardağı su konur ve süzgeçteki pazılar tencerenin üzerine konulur.
Buharda pişirme tekniğiyle pişirilir.Afiyet olsun
Bulgurlu Pazı Sarması (Buharda) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı