Bulut Gibi Efsane Pamuk Lezzette Açma Tarifim

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Bulut Üzere Efsane Pamuk Lezzette Açma Tanımım İçin Malzemeler
1 paket instant maya (7 gram)
2 su bardağı ılıtılmış su(440 ml)
2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 su bardağı sıvı yağ (220 ml)
3 yemek kaşığı şeker
2,5 tatlı kaşığı tuz (normal dolu)
8 su bardağı un kullandım ben
Su bardağı ölçüm 220 ml

İçine sürmek için;
150 gram yumuşamış tereyağ (yada lezzeti yeterli bir marka margarin)
Üzeri için;
4 yumurta sarısı +1,5 tatlı kaşığı krema yada süt +1 çay kaşığı pekmez kullandım (çok demeyin, yumurta anca kâfi geliyor)

Bulut Üzere Efsane Pamuk Lezzette Açma Tanımım Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık su, şeker ve mayayı karıştırıp yoğurma kabında 5 dk kabarmasını bekletelim.
Sonra üzerine sıvı yağ tuz yumurta ekleyip karıştıralım.
Azar azar kontrollüce, un ekleyerek biraz ele yapışır kıvamda, yumuşacık bir hamur yapalım ve 5-6 dk güzelce yoğurup ılık yerde 1 saat mayaya bırakalım.
Sonra 22 eşit bezeye ayıralım.
Her beze üzerine birer doluca tatlı kaşığı tereyağ koyalım.
Elle üzerlerine basa aça, büyüdüğü kadar genişletelim ve tekrardan üzerlerine biraz daha yağ sürelimki azalan yağı tekrar çokça olsun, sonra rulo biçiminde saralım.
Tüm hamur bitince, iki adet ruloyu uzunluktan elimizle iki ucundan tutup çekerek biraz uzatalım ve saç örgüsü üzere gevşekçe birbirine dolayıp uçlarını birleştirelim ve tepsiye aralıklarla dizelim.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpelim ve hamura değmeyecek halde tepsi ile üstlerini kapatalım 45 dk ılık yerde kesinlikle mayalansınlar.
Önceden ısınmış alt üst ayar fansız 190° fırının orta rafında 27 dk pişirdim.
Kızarıp çıkarınca direk üzerlerine ılık su serpip havlu kapatıp 10 dk dinlendirip servis edebiliriz.
Toplamda 11 adet açmamız oluyor. Afiyet olsun.

Bulut Üzere Efsane Pamuk Lezzette Açma Tanımım Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Porsiyonluk Pamuk Üzere Küçük Rulo Pasta (Harika Lezzette) Tanımı İçin Malzemeler Pastacı kreması için; 440 ml süt 1 çay bardağı şeker 1 çay bardağından iki parmak eksik su 1 adet yumurta sarısı 2 tepeleme yemek kaşığı un 2 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası 1 silme yemek kaşığı tereyağ 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Kebaplık Nefis Lezzette Mini Pide Tarifi İçin Malzemeler ️500 ml ılık su ️2 paket instant maya ️2 yemek kaşığı şeker ️2 silme yemek kaşığı yoğurt ️1 tepeleme tatlı kaşığı tuz ️5 su bardağı un kullandım ️Hamura sürmek için; 2 yemek kaşığı sıvı yağ ️Tepsi tabanı için; Un Galeta unu ️Üzeri için; ️1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Pamuk Üzere Kusursuz Sandviç Ekmekleri Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 2 su bardağı ılık su 2 çay bardağı ılık süt 150 gram yumuşak tereyağ yada margarin 2 tepeleme yemek kaşığı şeker 1,5 paket yaş maya 4 adet yumurta (sarıları üzerine ayrılacak) 2,5 tatlı kaşığı dolusu tuz 9-10 su bardağı un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Pamuk Üzere Pastane Açması Tanımı İçin Materyaller 1,5 yemek kaşığı instant maya 2 su bardağı ılık süt(200 ml) 1 su bardağı zeytinyağı 2 adet yumurta beyazı(sarısı dışına sürülecek) 5 yemek kaşığı tepeleme şeker 2 tatlı kaşığı tuz 5/6 su bardağı un Açmak için üzerlerine ; Margarin yahut tereyağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Pamuk Gibi Yumuşak Açma Tarifi İçin Malzemeler 2,5 su bardağı ılık süt 1 çay bardağı sıvı yağ 2 adet yumurta akı 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket instant maya 6 su bardağı un Üzeri için: 2 yumurta sarısı Aralarına sürmek için: 100 gram tereyağı Pamuk Gibi Yumuşak Açma Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt