Son konular

Burma Baklava

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Burma Baklava Tanımı İçin Materyaller
1 paket baklavalık yufka (800gram)
200 gram tereyağı
2/5 su bardağı ceviz içi
Şerbeti İçin
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
4-5 damla limon suyu

Burma Baklava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Şerbeti için su ve şekeri ocağa alıyoruz kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika kaynatıyoruz. Son 5 dakika içine bir kaç damla limon suyu ekliyoruz. Şerbet soğumaya bırakıyoruz.
Bir tane baklavalık yufka tezgaha seriyoruz. İçine çok az yağ ile gezdiriyoruz. Üzerine bir adet yufka daha ekliyoruz onun üzerine de az bir yağ gezdiriyoruz.
Üzerine ceviz içi ekliyoruz. İnce bir oklava yahut şiş ile sarıyoruz. Yufkayı oklavanın iki ucundan büzüyoruz.
Oklavadan çıkartıyoruz ve istenilen boyutta kesilip fırın tepsisine diziyoruz. Tepsi dolana kadar başka yufkalara da birebir süreci uyguluyoruz.
Tereyağı eritiyoruz ve üzerindeki köpüğü alıyoruz. (Bu köpük baklavanın tadını bozabilir) Üzerine eritilmiş ve köpüğü alınmış tereyağı gezdiriyoruz.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Tatlı pişince birinci sıcaklığının geçmesi için 5 dakika bekletiyoruz.
Üzerine soğuk şerbet döküyoruz. Şerbetini güzelce çekmesi için dinlendiriyoruz ve servis ediyoruz. Afiyet olsun.
 
Üst Alt