Burma Baklava Tarifi İcin Malzemeler
*Baklavalık Hazır Yufka
*İcine Dovulmuş Ceviz
Sosu icin;
*100 gr paket yağ yada tereyağı
*1 su bardağı sıvı yağ
Uzerine;
*1 cay bardağı sıvı yağ
Şerbeti icin;
*4 su bardağı şeker
*4 5 su bardağı su
*Sıkılmış yarım limon
Burma Baklava Tarifi Yapılışı İlk once şerbetimizi hazırlıyoruz
Şekeri suyu ekleyip kaynatıyoruz kaynadıktan 10 dakika sonra limonu sıkıyoruz 5 dakika daha kaynatıyoruz
Sosumuzu yapalım tereyağını erittikten sonra sıvı yağını ekliyoruz
Hazır baklava yufkamızı 2 kat acıp uzerine sosu dokelim daha sonra dovulmuş cevizi uzerine serpiyoruz
İnce oklavamızla sarıp iki yandan buzerek şekil veriyoruz
Daha sonra tepsimize yada borcamımıza diziyoruz
Sos artarsa uzerine fırca yardımıyla surebilirsiniz ve de bir cay bardağı sıvı yağını surebilirsiniz
Daha sonra fırına verebilirsiniz
190 derece fırında ustu kızarana kadar pişsin
Şerbet ve tatlı fırından cıkıp soğuyunca uzerine şerbetimizi dokelim servise hazır Afiyet olsun
*Baklavalık Hazır Yufka
*İcine Dovulmuş Ceviz
Sosu icin;
*100 gr paket yağ yada tereyağı
*1 su bardağı sıvı yağ
Uzerine;
*1 cay bardağı sıvı yağ
Şerbeti icin;
*4 su bardağı şeker
*4 5 su bardağı su
*Sıkılmış yarım limon
Burma Baklava Tarifi Yapılışı İlk once şerbetimizi hazırlıyoruz
Şekeri suyu ekleyip kaynatıyoruz kaynadıktan 10 dakika sonra limonu sıkıyoruz 5 dakika daha kaynatıyoruz
Sosumuzu yapalım tereyağını erittikten sonra sıvı yağını ekliyoruz
Hazır baklava yufkamızı 2 kat acıp uzerine sosu dokelim daha sonra dovulmuş cevizi uzerine serpiyoruz
İnce oklavamızla sarıp iki yandan buzerek şekil veriyoruz
Daha sonra tepsimize yada borcamımıza diziyoruz
Sos artarsa uzerine fırca yardımıyla surebilirsiniz ve de bir cay bardağı sıvı yağını surebilirsiniz
Daha sonra fırına verebilirsiniz
190 derece fırında ustu kızarana kadar pişsin
Şerbet ve tatlı fırından cıkıp soğuyunca uzerine şerbetimizi dokelim servise hazır Afiyet olsun