Bursa Lokumu tarifi,bursa lokumu yapılışı,bursa lokumu,cevizli bursa lokumu,cevizli lokum
imagesbursalokumutarifi5ad465f196563
Bursa'lılar bilir kına gecelerinin vazgecilmez lezzetidirKına gecesi yapan ev sahibi misafirlerine bu lokumdan ikram ederCocukluğumda birkac kez yemek nasip olmuştuimagesbursalokumutarifi5ad465f2e3ec8pngNasıl bir lezzettir oimagesbursalokumutarifi5ad465f44a16fgif
MALZEMELER
1 su bardağı su, sut veya yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta (sarıları uzerine kullanılacak)
12 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 kup yaş maya ( 1 su bardağı ılık suda cozulmuş)
Aldığı kadar un
Bu malzemeden hamur yapıp uzerini ortup mayalanmaya bırakıyoruz
YAPILIŞI
Mayalanmaya bıraktığımız hamur iki katına cıktığında hamuru iki parcaya boluyoruzBir parcayı yağlanmış zeminde ellerimizi yağlayarak yarım cm kalınlığa gelene kadar buyutuyoruz
İc malzeme icin sos kullanacaksanız kaşık yardımı ile sosu her yerine surup sıkı bir rulo yapıyoruz
Eğer klasik Bursa lokumu istiyorsanız bir cay kaşığı kadar yeni bahar, 1 cay kaşığı tarcın (arzuya bağlı) ve 1 su bardağı dovulmuş cevizi hamurun her yerine serpip rulo yapıyoruz
ruloyu 2 parmak kalınlığında dilimliyoruz ve kesik yerleri uste gelecek şekilde sıkıştırmadan tepsiye sıralıyoruz
Bir sure tepsi mayasının gelmesini bekleyip, uzerine 2 kaşık suyla karıştırdığımız yumurta sarılarını surup 200 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz
Piştikten sonra uzerinin kurumaması icin mutfak bezine sarıyoruz
Not: Orjinal Bursa lokumu yapmak icin hamurun su, tuz, un ve mayadan yapılması gerekiyor
daha pratik bir yol denemek isterseniz fırından hazır ekmek hamuru alıp denemenizi tavsiye ederim
Ayrıca ic malzeme olarak ceviz dışında, dovulmuş susam veya haşhaş kullanabilirsiniz
yerken yanında siyah zeytin ve cay bulunması mecburidir imagesbursalokumutarifi5ad465f2e3ec8png
imagesbursalokumutarifi5ad465f196563
Bursa'lılar bilir kına gecelerinin vazgecilmez lezzetidirKına gecesi yapan ev sahibi misafirlerine bu lokumdan ikram ederCocukluğumda birkac kez yemek nasip olmuştuimagesbursalokumutarifi5ad465f2e3ec8pngNasıl bir lezzettir oimagesbursalokumutarifi5ad465f44a16fgif
MALZEMELER
1 su bardağı su, sut veya yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta (sarıları uzerine kullanılacak)
12 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 kup yaş maya ( 1 su bardağı ılık suda cozulmuş)
Aldığı kadar un
Bu malzemeden hamur yapıp uzerini ortup mayalanmaya bırakıyoruz
YAPILIŞI
Mayalanmaya bıraktığımız hamur iki katına cıktığında hamuru iki parcaya boluyoruzBir parcayı yağlanmış zeminde ellerimizi yağlayarak yarım cm kalınlığa gelene kadar buyutuyoruz
İc malzeme icin sos kullanacaksanız kaşık yardımı ile sosu her yerine surup sıkı bir rulo yapıyoruz
Eğer klasik Bursa lokumu istiyorsanız bir cay kaşığı kadar yeni bahar, 1 cay kaşığı tarcın (arzuya bağlı) ve 1 su bardağı dovulmuş cevizi hamurun her yerine serpip rulo yapıyoruz
ruloyu 2 parmak kalınlığında dilimliyoruz ve kesik yerleri uste gelecek şekilde sıkıştırmadan tepsiye sıralıyoruz
Bir sure tepsi mayasının gelmesini bekleyip, uzerine 2 kaşık suyla karıştırdığımız yumurta sarılarını surup 200 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz
Piştikten sonra uzerinin kurumaması icin mutfak bezine sarıyoruz
Not: Orjinal Bursa lokumu yapmak icin hamurun su, tuz, un ve mayadan yapılması gerekiyor
daha pratik bir yol denemek isterseniz fırından hazır ekmek hamuru alıp denemenizi tavsiye ederim
Ayrıca ic malzeme olarak ceviz dışında, dovulmuş susam veya haşhaş kullanabilirsiniz
yerken yanında siyah zeytin ve cay bulunması mecburidir imagesbursalokumutarifi5ad465f2e3ec8png