Bursa Pideli Köfte Lisanlara Destan Meşhur Lezzeti İle Tanımı İçin Gereçler
600 gram dana kıyma
1 adet orta uzunluk kuru soğan
1 çay bardağından bir parmak az galeta unu
1 çay bardağından 1-2 parmak eksik soğuk su
1 çay kaşığı doluca karbonat
1 dolu tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 dolu çay kaşığı karabiber
1 dolu çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı acı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz, 3 tutam kıyılmış maydanoz
1-2 adet yuvarlak pide ekmek
Sosu İçin
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ ve gereğince kaynar su (Sulu akışkan kıvamda sos olacak)
100 gram eritilmiş tereyağ kızdırılıp en üste kaşık kaşık çokça dökülecek
Bursa Pideli Köfte Lisanlara Destan Meşhur Lezzeti İle Tanımı Yapılışı
Yoğurma kabı içerisine, kıymayı, tüm baharatları, karbonatı ve galeta ununu koyup elde karışana dek biraz yoğuralım.
Sonra üzerine suyunu ek edelim yoğurmaya devam edelim. Son olarak robotta püre halinde çekilip, tül süzgeç içinde basılarak suyu lavaboya akıtılmış, süzgeçte kalan soğan posasını ekleyip tekrar düzgünce yoğuralım.
Tadını denetim edip, üzerini kapatalım 1 saat kesinlikle buzdolabında dinlendirelim. Mühlet sonunda, kıymadan minik modüller koparıp avuç içinde yuvarlayarak oval forma getirip hepsini hazırda biriktirelim.
Sonra ellerimize sıvı yağ damlatıp avuç içlerimizi yağlayalım. Köftelere basa basa,, çok incecik olacak halde yassı oval formda köfteler yapalım ve tümünü bitirelim.
Izgara tavasını yağ koymadan ocağa alalım. Güzelce kızdıralım. Isınan tavanın ısısını biraz düşürelim (Ortadan biraz yüksek olsun) köfteleri tavaya dizip artlı önlü kısacık müddette çabucak kızarıyorlar.
Koyu renk aldırmadan biraz kızarınca çabucak tabağa çıkaralım. Servis tabaklarımız içine ince küçük olacak formda pide ekmek doğrayalım üzerlerine salçalı sos gezdirelim köfteleri dizelim.
Tekrar salçalı sos gezdirelim ve en üstede kızmış tereyağ döküp sıcağı ile servis edelim. Afiyet bal şeker şifa olsun.
600 gram dana kıyma
1 adet orta uzunluk kuru soğan
1 çay bardağından bir parmak az galeta unu
1 çay bardağından 1-2 parmak eksik soğuk su
1 çay kaşığı doluca karbonat
1 dolu tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 dolu çay kaşığı karabiber
1 dolu çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı acı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz, 3 tutam kıyılmış maydanoz
1-2 adet yuvarlak pide ekmek
Sosu İçin
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ ve gereğince kaynar su (Sulu akışkan kıvamda sos olacak)
100 gram eritilmiş tereyağ kızdırılıp en üste kaşık kaşık çokça dökülecek
Bursa Pideli Köfte Lisanlara Destan Meşhur Lezzeti İle Tanımı Yapılışı
Yoğurma kabı içerisine, kıymayı, tüm baharatları, karbonatı ve galeta ununu koyup elde karışana dek biraz yoğuralım.
Sonra üzerine suyunu ek edelim yoğurmaya devam edelim. Son olarak robotta püre halinde çekilip, tül süzgeç içinde basılarak suyu lavaboya akıtılmış, süzgeçte kalan soğan posasını ekleyip tekrar düzgünce yoğuralım.
Tadını denetim edip, üzerini kapatalım 1 saat kesinlikle buzdolabında dinlendirelim. Mühlet sonunda, kıymadan minik modüller koparıp avuç içinde yuvarlayarak oval forma getirip hepsini hazırda biriktirelim.
Sonra ellerimize sıvı yağ damlatıp avuç içlerimizi yağlayalım. Köftelere basa basa,, çok incecik olacak halde yassı oval formda köfteler yapalım ve tümünü bitirelim.
Izgara tavasını yağ koymadan ocağa alalım. Güzelce kızdıralım. Isınan tavanın ısısını biraz düşürelim (Ortadan biraz yüksek olsun) köfteleri tavaya dizip artlı önlü kısacık müddette çabucak kızarıyorlar.
Koyu renk aldırmadan biraz kızarınca çabucak tabağa çıkaralım. Servis tabaklarımız içine ince küçük olacak formda pide ekmek doğrayalım üzerlerine salçalı sos gezdirelim köfteleri dizelim.
Tekrar salçalı sos gezdirelim ve en üstede kızmış tereyağ döküp sıcağı ile servis edelim. Afiyet bal şeker şifa olsun.