Bursa Süt Helvası Orjinal Lokanta Lezzetinde (Ayrıntılı) Tarifi İçin Malzemeler
200 gram tuzsuz tereyağı
6 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
Üzerine :
Kavrulmuş fındık kırığı
Bursa Süt Helvası Orjinal Lokanta Lezzetinde (Ayrıntılı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye tereyağını alın ve çok kısık ateşte eritin, içine bir su bardağı unu ekleyerek karıştırın.
Başka bir tencereye sütü dökün, siz unu karıştırırken süt iyice ısınsın, ama kaynatmayın, sadece sıcak bir şekilde ısıtın.
Unu karıştırmayı hiç bırakmadan ve kısık ateşte unun rengi hiç değişmeden ağır ağır kavurun, arada bir ateşten alın ki unun rengi kesinlikle koyulaşmasın.
En az 15- 18 dakika kadar unu karıştırın daha sonra çok iyi ısınmış sütün yarısını unun üzerine dökün ve tel çırpıcı ile devamlı çırpın.
Çırptığınızda un sütü tamamen çekecek ve biraz koyulaşacak, geri kalan sütü yine üzerine dökün ve tekrar un sütü tamamen çekinceye kadar çırpın.
Koyu güzel ve homojen bir kıvamda muhallebi oluncaya kadar karıştırın.
Burada içine bir bardak tozşekeri ekleyerek şekerinin erimesi için bir dakika daha karıştırın ve muhallebiyi ocaktan alın.
Uygun bir tepsiye muhallebiyi dökün, birkaç dakika bekletin, muhallebinin üzeri çok hafif kabuk tutacaktır.
Fırının üst ısısını 220 dereceye açın, orta rafa tepsiyi koyun ve üzerinin kızarması için 10 dakika kadar fırınlayın veya siz ne kadar kızarmasını istiyorsanız o kadar tutabilirsiniz.
Tatlınızı fırından çıkarın, biraz dinlendirin, ılık olarak üzerine bol fındık kırığı serperek servis edin, afiyetler olsun.
Not : süt helvanızı tek kişilik kaplara pay ederek hazırlayabilirsiniz.
Bursa Süt Helvası Orjinal Lokanta Lezzetinde (Ayrıntılı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
200 gram tuzsuz tereyağı
6 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
Üzerine :
Kavrulmuş fındık kırığı
Bursa Süt Helvası Orjinal Lokanta Lezzetinde (Ayrıntılı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye tereyağını alın ve çok kısık ateşte eritin, içine bir su bardağı unu ekleyerek karıştırın.
Başka bir tencereye sütü dökün, siz unu karıştırırken süt iyice ısınsın, ama kaynatmayın, sadece sıcak bir şekilde ısıtın.
Unu karıştırmayı hiç bırakmadan ve kısık ateşte unun rengi hiç değişmeden ağır ağır kavurun, arada bir ateşten alın ki unun rengi kesinlikle koyulaşmasın.
En az 15- 18 dakika kadar unu karıştırın daha sonra çok iyi ısınmış sütün yarısını unun üzerine dökün ve tel çırpıcı ile devamlı çırpın.
Çırptığınızda un sütü tamamen çekecek ve biraz koyulaşacak, geri kalan sütü yine üzerine dökün ve tekrar un sütü tamamen çekinceye kadar çırpın.
Koyu güzel ve homojen bir kıvamda muhallebi oluncaya kadar karıştırın.
Burada içine bir bardak tozşekeri ekleyerek şekerinin erimesi için bir dakika daha karıştırın ve muhallebiyi ocaktan alın.
Uygun bir tepsiye muhallebiyi dökün, birkaç dakika bekletin, muhallebinin üzeri çok hafif kabuk tutacaktır.
Fırının üst ısısını 220 dereceye açın, orta rafa tepsiyi koyun ve üzerinin kızarması için 10 dakika kadar fırınlayın veya siz ne kadar kızarmasını istiyorsanız o kadar tutabilirsiniz.
Tatlınızı fırından çıkarın, biraz dinlendirin, ılık olarak üzerine bol fındık kırığı serperek servis edin, afiyetler olsun.
Not : süt helvanızı tek kişilik kaplara pay ederek hazırlayabilirsiniz.
Bursa Süt Helvası Orjinal Lokanta Lezzetinde (Ayrıntılı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı