Son konular

Bursa Süt Helvası Orjinal Lokanta Lezzetinde (Ayrıntılı)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Bursa Süt Helvası Orjinal Lokanta Lezzetinde (Ayrıntılı) Tarifi İçin Malzemeler
200 gram tuzsuz tereyağı
6 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
Üzerine :
Kavrulmuş fındık kırığı

Bursa Süt Helvası Orjinal Lokanta Lezzetinde (Ayrıntılı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye tereyağını alın ve çok kısık ateşte eritin, içine bir su bardağı unu ekleyerek karıştırın.
Başka bir tencereye sütü dökün, siz unu karıştırırken süt iyice ısınsın, ama kaynatmayın, sadece sıcak bir şekilde ısıtın.
Unu karıştırmayı hiç bırakmadan ve kısık ateşte unun rengi hiç değişmeden ağır ağır kavurun, arada bir ateşten alın ki unun rengi kesinlikle koyulaşmasın.
En az 15- 18 dakika kadar unu karıştırın daha sonra çok iyi ısınmış sütün yarısını unun üzerine dökün ve tel çırpıcı ile devamlı çırpın.
Çırptığınızda un sütü tamamen çekecek ve biraz koyulaşacak, geri kalan sütü yine üzerine dökün ve tekrar un sütü tamamen çekinceye kadar çırpın.
Koyu güzel ve homojen bir kıvamda muhallebi oluncaya kadar karıştırın.
Burada içine bir bardak tozşekeri ekleyerek şekerinin erimesi için bir dakika daha karıştırın ve muhallebiyi ocaktan alın.
Uygun bir tepsiye muhallebiyi dökün, birkaç dakika bekletin, muhallebinin üzeri çok hafif kabuk tutacaktır.
Fırının üst ısısını 220 dereceye açın, orta rafa tepsiyi koyun ve üzerinin kızarması için 10 dakika kadar fırınlayın veya siz ne kadar kızarmasını istiyorsanız o kadar tutabilirsiniz.
Tatlınızı fırından çıkarın, biraz dinlendirin, ılık olarak üzerine bol fındık kırığı serperek servis edin, afiyetler olsun.
Not : süt helvanızı tek kişilik kaplara pay ederek hazırlayabilirsiniz.

Bursa Süt Helvası Orjinal Lokanta Lezzetinde (Ayrıntılı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
4 Materyal İle Lokanta Adabı Bursa Süt Helvası Tanımı İçin Materyaller 600 ml süt 100 gram tereyağı Yarım su bardağı beyaz toz şeker Yarım su bardağı un Üzeri için; Isteğe nazaran kavrulmuş fındık, ceviz yahut badem 4 Materyal İle Lokanta Metodu Bursa Süt Helvası Tanımı Yapılışı Tencereye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Orjinal Süt Helvası Tarifi İçin Malzemeler 6 bardak süt 200 gram tereyağı 1 su bardağı un 2 su bardağı şeker Süslemek için; Toz antep Hindistan cevizi Ceviz kırıkları Orjinal Süt Helvası Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Sütü bir tencereye alıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Bir başka...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Tahinli Helva (Orjinal Tahin Helva Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler 70 gram tereyağı veya margarin ( yaklaşık 2 tepeleme yemek kaşığı kadar ) 2,5 su bardağı un 1 su bardağı pudra şekeri 1 su bardağından 1,5 parmak eksik tahin Tahinli Helva (Orjinal Tahin Helva Lezzetinde) Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Tulumba Helvası (Tulumba Tatlısı Lezzetinde Kesinlikle Deneyin) Tanımı İçin Malzemeler Yarım su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yakın un 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı dolusu hindistan cevizi 1 tatlı kaşığı irmik 1 paket vanilya Şerbeti için; 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su Üzerini süslemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Meşhur Helvacı Lezzetinde İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller Yarım çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı margarin yahut tereyağı Yarım su bardağı un 1 su bardağı irmik Şerbeti için : 1 su bardağı su 1 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker İçerisine: 1 su bardağı çok yeterli çekilmiş yer fıstığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt