Buruksel lahanası tanımı Tarifi İçin Materyaller
1 paket bürüksel lahanası
2 adet kabak
1 adet kapya biber
2 yemek kaşığı domates sos
1 yemek kaşığı domates salçası
Küçük çay bardağının yarısı kadar zeytinyağı
2 kuru soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz
1 fiske karabiber
1 adet havuç
Buruksel lahanası tanımı Tarifi Yapılışı
Bürüksel lahanasının dış yapraklarını ve kokunu alarak soğuk sirkeli suyun içine alarak 20 dakika bekletin.
Düdüklü tencereye soğanı yemeklik doğrayıp, lahanaya bir iki ince bıçak ucunu batırın yağı ekleyip kavurun.
Havuçları doğrayıp onlarda ekleyin kavurup salça ve domates sosunu kabağı ekleyip kavuruyoruz.
Şekeri, limon suyunu, tuzunu, karabiberini ve 2bardzk suyu ekliyoruz düdüklünün kapağını kapatıp kaynayınca 10 dakika kâfi oluyor.
Üzerine yoğurt ve pul biber dökerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun .
1 paket bürüksel lahanası
2 adet kabak
1 adet kapya biber
2 yemek kaşığı domates sos
1 yemek kaşığı domates salçası
Küçük çay bardağının yarısı kadar zeytinyağı
2 kuru soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz
1 fiske karabiber
1 adet havuç
Buruksel lahanası tanımı Tarifi Yapılışı
Bürüksel lahanasının dış yapraklarını ve kokunu alarak soğuk sirkeli suyun içine alarak 20 dakika bekletin.
Düdüklü tencereye soğanı yemeklik doğrayıp, lahanaya bir iki ince bıçak ucunu batırın yağı ekleyip kavurun.
Havuçları doğrayıp onlarda ekleyin kavurup salça ve domates sosunu kabağı ekleyip kavuruyoruz.
Şekeri, limon suyunu, tuzunu, karabiberini ve 2bardzk suyu ekliyoruz düdüklünün kapağını kapatıp kaynayınca 10 dakika kâfi oluyor.
Üzerine yoğurt ve pul biber dökerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun .