Büryan Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
3 su bardağı pirinç
1 bütün tavuk yada baget
1 baş büyük kuru soğan
Tuz
Nane
5 su bardağı tavuk suyu
Büryan Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuğu haşlayın.
Kuru soğanı tereyağ yada sıvı yağ ile kavurun.
Yıkanmış pirinci ekleyip üç beş dakika kavurun.
Tuzunu , nanesini ekleyin.
Kavrulan pirinci borcama yayın.
Üzerine 5 su bardağı tavuk suyu dökün ve haşlanmış tavukla üzerine dizin .
200 derecelik fırında suyunu çekene kadar pişirin.
Büryan Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 su bardağı pirinç
1 bütün tavuk yada baget
1 baş büyük kuru soğan
Tuz
Nane
5 su bardağı tavuk suyu
Büryan Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuğu haşlayın.
Kuru soğanı tereyağ yada sıvı yağ ile kavurun.
Yıkanmış pirinci ekleyip üç beş dakika kavurun.
Tuzunu , nanesini ekleyin.
Kavrulan pirinci borcama yayın.
Üzerine 5 su bardağı tavuk suyu dökün ve haşlanmış tavukla üzerine dizin .
200 derecelik fırında suyunu çekene kadar pişirin.
Büryan Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı