Büsküvili İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı hindistan cevizi
1 litre süt
Yarım paket vanilya
Yarım paket kakaolu petibör büskivi
Üzeri için
Yarım paket çikolata sosu
1 su bardağı süt
Üzerini istediğiniz gibi süslüyebilirsiniz
Büsküvili İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İrmiği, şekeri, hindistan cevizini ve sütü tencereye koyun iyice karıştırıp ocağa koyun.
Kaynayana kadar karıştırın.
Muhallebi kıvamına gelince ocağı kapatın vanilyayıda döküp karıştırın.
Streç filmle sardığımız kek kalıbına sıcakken muhallebimizin hepsini dökelim spatula yardımıyla üzerini düzeltelim.
Düzledikten sonra kakaolu büskivileri kenardan başlayarak dibine doğru batıralım.
Biraz soğuduktan sonra üzerini kapatıp dolaba koyalım.
2-3 saat dinlendirelim tamamen soğuduktan sonra çıkartıp servis tabağına ters çevirip kalıptan çıkaralım.
Tencereye sütle çikolata sosunu koyup karıştırıp ocağa koyup pişirelim.
Piştikten sonra altını kapatıp sos sıcakken pastamızın üzerine dökelim.
İstediğimiz gibi süslüyelim.Not pasta süsü aparatınız yoksa çay kaşığıyla sosunu dökebilirsiniz.Afiyet olsun.
Büsküvili İrmik Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı hindistan cevizi
1 litre süt
Yarım paket vanilya
Yarım paket kakaolu petibör büskivi
Üzeri için
Yarım paket çikolata sosu
1 su bardağı süt
Üzerini istediğiniz gibi süslüyebilirsiniz
Büsküvili İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İrmiği, şekeri, hindistan cevizini ve sütü tencereye koyun iyice karıştırıp ocağa koyun.
Kaynayana kadar karıştırın.
Muhallebi kıvamına gelince ocağı kapatın vanilyayıda döküp karıştırın.
Streç filmle sardığımız kek kalıbına sıcakken muhallebimizin hepsini dökelim spatula yardımıyla üzerini düzeltelim.
Düzledikten sonra kakaolu büskivileri kenardan başlayarak dibine doğru batıralım.
Biraz soğuduktan sonra üzerini kapatıp dolaba koyalım.
2-3 saat dinlendirelim tamamen soğuduktan sonra çıkartıp servis tabağına ters çevirip kalıptan çıkaralım.
Tencereye sütle çikolata sosunu koyup karıştırıp ocağa koyup pişirelim.
Piştikten sonra altını kapatıp sos sıcakken pastamızın üzerine dökelim.
İstediğimiz gibi süslüyelim.Not pasta süsü aparatınız yoksa çay kaşığıyla sosunu dökebilirsiniz.Afiyet olsun.
Büsküvili İrmik Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı