Butik Doğum Günü Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Pasta için;
5 adet pandispanya
Dışı için;
2 paket krem şanti
Gıda boyası
İç malzemeleri;
Fındık drajeleri
Yarım su bardağı süt (keki ıslatmak için)
1 paket pastacı kreması
Yarım kilo kadar çilek
Sıkma torbası
Çikolata sosu için;
1 paket krema 200 ml
2 adet 80 gramlık sütlü ve bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağ
Butik Doğum Günü Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pandispanyayı ister hazır alın isterseniz kendiniz pişirin ilk kat için pandispanyayı sütle ıslatalım.
Üzerine pastacı kremasını kekin sadece etrafına ortası boş kalacak şekilde sıkalım.
Ortasına hazırladığımız çikolata sosunu dökelim ve çilek ile drajeleri de ekleyip ikinci kata geçelim .
Tüm katlar için aynı işlemi uyguluyoruz.
İki katlı pastamızın üst katını alt katından daha küçük olması için bir tabak yardımıyla kesiyoruz iki katı ayrı ayrı streçleyip buzdolabına kaldırıyoruz .
Bir gece bekletiyoruz iki gün de bekletebilirsiniz ne kadar çok beklerse o kadar güzel olur.
Ertesi gün krem şantimizi ikiye ayırıp bir kısmına başka bir kısmına başka bir renk gıda boyası damlatıyoruz tonunu siz ayarlayabilirsiniz.
Dönen pasta standınız varsa sıvamak için kolaylık sağlayacaktır.
Hazırladığımız krem şantilerle pastamızı sıvıyoruz.
İlk katına pastanın üstüne 4 adet çöp şiş batırıyoruz ki üst katı koyduğumuzda kaymasın üst katıda sıvayıp ilk katın üzerine yavaşça koyuyoruz.
Ve pastanız süslemeye hazır ben bu şekilde süsledim pastanın rengi ve süslemesi sizin tercihinize kalmış.Böylece dışarıdan almaktansa evde çok daha uyguna getirebilirsiniz.Afiyet olsun.
Butik Doğum Günü Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Pasta için;
5 adet pandispanya
Dışı için;
2 paket krem şanti
Gıda boyası
İç malzemeleri;
Fındık drajeleri
Yarım su bardağı süt (keki ıslatmak için)
1 paket pastacı kreması
Yarım kilo kadar çilek
Sıkma torbası
Çikolata sosu için;
1 paket krema 200 ml
2 adet 80 gramlık sütlü ve bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağ
Butik Doğum Günü Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pandispanyayı ister hazır alın isterseniz kendiniz pişirin ilk kat için pandispanyayı sütle ıslatalım.
Üzerine pastacı kremasını kekin sadece etrafına ortası boş kalacak şekilde sıkalım.
Ortasına hazırladığımız çikolata sosunu dökelim ve çilek ile drajeleri de ekleyip ikinci kata geçelim .
Tüm katlar için aynı işlemi uyguluyoruz.
İki katlı pastamızın üst katını alt katından daha küçük olması için bir tabak yardımıyla kesiyoruz iki katı ayrı ayrı streçleyip buzdolabına kaldırıyoruz .
Bir gece bekletiyoruz iki gün de bekletebilirsiniz ne kadar çok beklerse o kadar güzel olur.
Ertesi gün krem şantimizi ikiye ayırıp bir kısmına başka bir kısmına başka bir renk gıda boyası damlatıyoruz tonunu siz ayarlayabilirsiniz.
Dönen pasta standınız varsa sıvamak için kolaylık sağlayacaktır.
Hazırladığımız krem şantilerle pastamızı sıvıyoruz.
İlk katına pastanın üstüne 4 adet çöp şiş batırıyoruz ki üst katı koyduğumuzda kaymasın üst katıda sıvayıp ilk katın üzerine yavaşça koyuyoruz.
Ve pastanız süslemeye hazır ben bu şekilde süsledim pastanın rengi ve süslemesi sizin tercihinize kalmış.Böylece dışarıdan almaktansa evde çok daha uyguna getirebilirsiniz.Afiyet olsun.
Butik Doğum Günü Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı