Buz Gibi Meşhur Osmaniye Günlük Turşusu

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Buz Üzere Meşhur Osmaniye Günlük Turşusu Tanımı İçin Gereçler
4 adet orta uzunluk patlıcan
3 adet orta uzunluk kabak
6-7 adet küçük acı bahçe biberi
5 adet orta uzunluk yeşil biber
Tuz
1 çay bardağı sumak (Dal sumak daha hoş oluyor )
Üzerine
Kuru nane
1 diş sarımsak

Buz Üzere Meşhur Osmaniye Günlük Turşusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Merhaba öncelikle buz üzere serinleten bir tarifle karşınızdayım.
Daima yapabileceğiniz 2 -3 gün dolapta durdukça hoşlaşan bir tanım. Çabucak yapılışına geçiyorum.
Patlıcan, kabak, biber küp küp doğrayıp üzerine kaynar su ekleyip tuz ek ettikten sonra sebzeler diriliğini bıraktığı an kapatıyoruz. Pişirirken tuz attığımızda tuz sebzelerin içine işleyince tadı daha hoş oluyor.
Sebzeler kaynarken sumak baharatını bir kaba alıp üzerine kaynar su ekliyoruz.
İçine tekrar tuz atıyoruz ki ekşisi ve rengi daha hoş çıksın.
Pişen zerzevatları süzgeçten süzdükten sonra soğuk sudan geçirip soğutuyoruz.
Karıştırma kabımıza alıp hafif elimizle sıkarak karışımın çok sulu olmaması ismine ağırlaştırıyoruz.
Hafif erdiğimiz sebzelerin üzerine sumaklı su ekliyoruz.
Çabucak akabinde soğuk su ekliyoruz. Tuzuna bakarak denetimli formda tuz atıyoruz. 1 diş sarımsak rendeliyoruz. 1 tatlı kaşığı kadar nane ekliyoruz.
Not: Osmaniye de mercimek köftesiyle birlikte servis edilir. Tanımı sayfamda mevcut. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Afiyet şifa olsun
 
Üst Alt