Buz Üzere Serin mi Serin Buğdaylı Ayran Aşı Çorbası Tanımı İçin Materyaller
1,5 su bardağı aşurelik buğday
3 yemek kaşığı nohut
2,5 su bardağı süzme yoğurt olmazsa olağan yoğurt
2 tatlı kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı soğuk su
Buz Üzere Serin mi Serin Buğdaylı Ayran Aşı Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Buğday ve nohut akşamdan ılık suyla ıslatalım sonraki gün ocağa koyup kaynatalım.
Soğuyunca yoğurdu çırpalım içine tahılları, tuzu ek edip karıştırın.
Soğuk suyu istenilen yoğunlukta koyup servis edebiliriz.
Üzerine zeytinyağı ve kuru nane ekleyip tüketebiliriz. Afiyet olsun.
1,5 su bardağı aşurelik buğday
3 yemek kaşığı nohut
2,5 su bardağı süzme yoğurt olmazsa olağan yoğurt
2 tatlı kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı soğuk su
Buz Üzere Serin mi Serin Buğdaylı Ayran Aşı Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Buğday ve nohut akşamdan ılık suyla ıslatalım sonraki gün ocağa koyup kaynatalım.
Soğuyunca yoğurdu çırpalım içine tahılları, tuzu ek edip karıştırın.
Soğuk suyu istenilen yoğunlukta koyup servis edebiliriz.
Üzerine zeytinyağı ve kuru nane ekleyip tüketebiliriz. Afiyet olsun.