Buzluk Boreği (Ramazana Hazırlık) Tarifi İcin Malzemeler
*10 adet gunluk yufka(2 kilo)
SOSU İCİN:
*2 su bardağı sut
*2 yemek kaşığı yoğurt
*2 yumurta
*1 cay bardağı sıvıyağ
İC HARCI İCİN:
*2 kilo haşlanmış patates
*2 buyuk boy soğan
*1 cay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı salca
*Tuz, karabiber,pulbiber
Buzluk Boreği (Ramazana Hazırlık) Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar ⚘
Şimdiden hayırlı ramazanlar Bugunku tarifim benim ramazan hazırlıklarımdan biri Aslında diğer zamanlardada hazırlayıp dondurucumda ani misafirler icin bulundururum Cok pratik oluyor Ramazanda, ister sahurda ister iftarda hemen elinizin altında, puf puf kabaran nefis bir borek…
1
*Oncelikle ic harcını hazırlayın
*Soğanı yemeklik doğrayın ve sıvıyağ ekleyip pembeleşene kadar kavurun
*Haşladığınız, ezip veya rendeleyip pure haline getirdiğiniz patatesleri ilave edip kavurmaya devam edin
*Tuzunu baharatlarını ilave edip guzelce kavurduktan sonra ılımasını bekleyin
* Bu arada sosu hazırlayın
*Tum malzemeleri bir kase icine koyup iyice cırpın
*Yufkaları ucgen parcalara ayırın
*Ben her bir yufkayı 4 ’e boldum ve 40 adet borek elde ettim
*Eğer yufkalarınız buyukse bir yufkayı 6 ’yada bolebilirsiniz
*Bir adet ucgen yufkayı tezgahın uzerine alın
*Her yerine gelecek şekilde sos surun
*Geniş kısmına ic harcı yerleştirip rulo şeklinde sarın
*Gul şekli verdikten sonra bir tepsiye yerleştirin
*Tum yufkalar bitene kadar işlemi tekrarlayın
*Birbirine değmeyecek şekilde tepsiye yerleştirip derin dondurucuya kaldırın
*Donan borekleri cıkarıp buzdolabı poşetine yerleştirin ve tekrar derin dondurucuya kaldırın Dilediğiniz zaman pişirip kullanın
*Borekleri istediğiniz ic harcıyla ve istediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz
*Dondurucudan cıkardığınızda cozunmesini beklemeden uzerine yumurta sarısı veya sıvı yağ, yoğurt karışımı surup onceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirebilirsiniz
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*10 adet gunluk yufka(2 kilo)
SOSU İCİN:
*2 su bardağı sut
*2 yemek kaşığı yoğurt
*2 yumurta
*1 cay bardağı sıvıyağ
İC HARCI İCİN:
*2 kilo haşlanmış patates
*2 buyuk boy soğan
*1 cay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı salca
*Tuz, karabiber,pulbiber
Buzluk Boreği (Ramazana Hazırlık) Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar ⚘
Şimdiden hayırlı ramazanlar Bugunku tarifim benim ramazan hazırlıklarımdan biri Aslında diğer zamanlardada hazırlayıp dondurucumda ani misafirler icin bulundururum Cok pratik oluyor Ramazanda, ister sahurda ister iftarda hemen elinizin altında, puf puf kabaran nefis bir borek…
1
*Oncelikle ic harcını hazırlayın
*Soğanı yemeklik doğrayın ve sıvıyağ ekleyip pembeleşene kadar kavurun
*Haşladığınız, ezip veya rendeleyip pure haline getirdiğiniz patatesleri ilave edip kavurmaya devam edin
*Tuzunu baharatlarını ilave edip guzelce kavurduktan sonra ılımasını bekleyin
* Bu arada sosu hazırlayın
*Tum malzemeleri bir kase icine koyup iyice cırpın
*Yufkaları ucgen parcalara ayırın
*Ben her bir yufkayı 4 ’e boldum ve 40 adet borek elde ettim
*Eğer yufkalarınız buyukse bir yufkayı 6 ’yada bolebilirsiniz
*Bir adet ucgen yufkayı tezgahın uzerine alın
*Her yerine gelecek şekilde sos surun
*Geniş kısmına ic harcı yerleştirip rulo şeklinde sarın
*Gul şekli verdikten sonra bir tepsiye yerleştirin
*Tum yufkalar bitene kadar işlemi tekrarlayın
*Birbirine değmeyecek şekilde tepsiye yerleştirip derin dondurucuya kaldırın
*Donan borekleri cıkarıp buzdolabı poşetine yerleştirin ve tekrar derin dondurucuya kaldırın Dilediğiniz zaman pişirip kullanın
*Borekleri istediğiniz ic harcıyla ve istediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz
*Dondurucudan cıkardığınızda cozunmesini beklemeden uzerine yumurta sarısı veya sıvı yağ, yoğurt karışımı surup onceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirebilirsiniz
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun