Buzluk İçin Kara Lahana Sarması (Sinop Usulü) Tanımı İçin Materyaller
1 kilo kara lahana yaprağı
4 su bardağı pirinç
2 su bardağı pilavlık bulgur
5 adet soğan
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı sıvı yağ
Karabiber
Pulbiber
Nane
Tuz
Kırmızı toz biber
Kimyon
Buzluk İçin Kara Lahana Sarması (Sinop Usulü) Tanımı Yapılışı
Soğanı küp küp doğrayalım. Yağda kavuralım.
Pirinci ıslatalım. Bulguru ıslatmayalım.
Salçaları ve kırmızı toz biberi ekleyelim.
Salça eridikten sonra bulgur ve pirinci ekleyerek uygunca kısık ateşte kavuralım 10 dakika kadar.
Altını kapatınca tuz ve baharatları ekleyelim. En sonra maydonuzu ekleyerek dinlendirelim.
Yaprakların saplarını temizledim ve hafif haşladım.
Sardıktan sonra saklama kaplarına dizdim. Buzlukta yerini aldı Afiyet olsun.
1 kilo kara lahana yaprağı
4 su bardağı pirinç
2 su bardağı pilavlık bulgur
5 adet soğan
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı sıvı yağ
Karabiber
Pulbiber
Nane
Tuz
Kırmızı toz biber
Kimyon
Buzluk İçin Kara Lahana Sarması (Sinop Usulü) Tanımı Yapılışı
Soğanı küp küp doğrayalım. Yağda kavuralım.
Pirinci ıslatalım. Bulguru ıslatmayalım.
Salçaları ve kırmızı toz biberi ekleyelim.
Salça eridikten sonra bulgur ve pirinci ekleyerek uygunca kısık ateşte kavuralım 10 dakika kadar.
Altını kapatınca tuz ve baharatları ekleyelim. En sonra maydonuzu ekleyerek dinlendirelim.
Yaprakların saplarını temizledim ve hafif haşladım.
Sardıktan sonra saklama kaplarına dizdim. Buzlukta yerini aldı Afiyet olsun.