Buzluk Poğaçaları (60 Tane Çıkıyor) Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı ılıtılmış süt
2 adet yaş maya
8 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı sıvı yağ
2 şişe maden suyu
2 adet çırpılmış yumurta
15 su bardağı un
3 tatlı kaşığı kadar tuz
Üzeri için;
3 adet yumurta
Gereğince susam
Buzluk Poğaçaları (60 Tane Çıkıyor) Tanımı Yapılışı
2 su bardağı ılıtılmış sütün içine 2 adet yaş maya ve 8 yemek kaşığı kadar toz şekeri ekleyip çatal yardımıyla maya ve şekerlerin güzelce erimesini sağlıyoruz.
2 su bardağı sıvı yağ ve 2 şişe maden suyumuzu ve 2 adet çırpılmış yumurtamızı da kabımıza alıyor ve bir sefer uygunca karıştırıyoruz.
15 su bardağı unu ve üzerine 3 tatlı kaşığı tuzu da yoğurma alıyoruz ve artık hamurumuzu uygunca yoğuruyoruz.
Hamurumuzu düzgünce sararak 45 dk en az mayalanması için bırakıyoruz.
Mayalanan hamurumuzdan modüller koparıp halini veriyoruz, yağlı kağıt serili tepsimize diziyoruz.
Dizdiğimiz poğaçaların üzerine fırça yardımıyla yumurta sürüp susam serpiyoruz.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dk altı ve üstü uygun kızarıklığa erişinceye dek pişiriyoruz.
Poğaçalarımız uygunca soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine hisse edip buzluğumuza koyuyoruz.
Tüketeceğiniz vakit 2 saat evvelden çıkarıp tost makinesinde ısıtırsanız kahvaltıda harika gidiyor.
Afiyet olsun
2 su bardağı ılıtılmış süt
2 adet yaş maya
8 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı sıvı yağ
2 şişe maden suyu
2 adet çırpılmış yumurta
15 su bardağı un
3 tatlı kaşığı kadar tuz
Üzeri için;
3 adet yumurta
Gereğince susam
Buzluk Poğaçaları (60 Tane Çıkıyor) Tanımı Yapılışı
2 su bardağı ılıtılmış sütün içine 2 adet yaş maya ve 8 yemek kaşığı kadar toz şekeri ekleyip çatal yardımıyla maya ve şekerlerin güzelce erimesini sağlıyoruz.
2 su bardağı sıvı yağ ve 2 şişe maden suyumuzu ve 2 adet çırpılmış yumurtamızı da kabımıza alıyor ve bir sefer uygunca karıştırıyoruz.
15 su bardağı unu ve üzerine 3 tatlı kaşığı tuzu da yoğurma alıyoruz ve artık hamurumuzu uygunca yoğuruyoruz.
Hamurumuzu düzgünce sararak 45 dk en az mayalanması için bırakıyoruz.
Mayalanan hamurumuzdan modüller koparıp halini veriyoruz, yağlı kağıt serili tepsimize diziyoruz.
Dizdiğimiz poğaçaların üzerine fırça yardımıyla yumurta sürüp susam serpiyoruz.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dk altı ve üstü uygun kızarıklığa erişinceye dek pişiriyoruz.
Poğaçalarımız uygunca soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine hisse edip buzluğumuza koyuyoruz.
Tüketeceğiniz vakit 2 saat evvelden çıkarıp tost makinesinde ısıtırsanız kahvaltıda harika gidiyor.
Afiyet olsun