Son konular

Buzluktaki Sütü Kesilmeden Mayalama

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Buzluktaki Sütü Kesilmeden Mayalama Tanımı İçin Materyaller
2.5 litre + 1.litre buzluktaki yada köy sütü
2 yemek kaşığı yoğurt (Daha evvel mayaladığınız varsa ondan koyun şayet market yoğurduysa 3 yemek kaşığı)

Buzluktaki Sütü Kesilmeden Mayalama Tanımı Yapılışı

Birinci olarak buzluktan şutu buzdolabının olağan kısmına indirelim. Buzu çözüldükten sonra tencereye alalım içine 1 tane yemek kaşığı atalım.
Kısık ateşte kaynayana kadar pişirelim lakin kaynayınca altını kapatmayalım 15 dakika kadar kaynatalım.
Daha sonra borcam yahut yoğurt kabı yahut yemek grubuna mayalabilirsiniz. Kabımıza kaynayan sütümüzü alalım orta sıra serçe parmağımızla denetim edelim.
Sütümüzün sıcaklığı serçe parmağımızı hafif yakmalı çok soğuk yada çok sıcak olmamalı (Sıcak olursa sulu olur; soğuk olursa yoğurdunuz uyumaz)
Mayalamak için; 2 yemek kaşığı mesken yoğurdunu çırpalım pütürtü kalmasın!. (Yoğurdunuz eksi ise 1 çay kaşığı kadar şeker ekleyebilirsiniz şayet market yoğurduysa mesken yoğurdu tadını pek yakalayamazsınız).
Çırptığımız yoğurdu ılık sütümüze ekleyelim karıştıralım.
Kapağını kapatalım ve kalınca sofra bezi battaniye üzere örtüler ile örtelim. En az 5 saat en fazla 7 saat bekletelim.
Üzerini açalım ve yoğurdumuzun sıcaklığı çıkana kadar bekleyelim. Sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine havlu kağıt örtelim kapağını kapatalım.
Buzdolabında 1 gün bekletelim dinlensin. Üzerindeki havlu kağıdı alalım yemeye hazır. Afiyet olsun .
 

Similar threads

  • Soru
Koyun Sütünden Yoğurt Mayalama Tanımı İçin Materyaller 5 kilo koyun sütü 5-6 yemek kaşığı mesken üretimi yoğurt ( mayalamak için inek yoğurdu kullanacağız) Koyun Sütünden Yoğurt Mayalama Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Birinci evvel sütümüzü süzgeçten geçirelim. Sonra kaynatalım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Yoğurt Mayalama Tanımı İçin Gereçler 3 litre süt 2.5 yemek kaşığı maya Yoğurt Mayalama Tanımı Yapılışı Sütümüzü pişiriyoruz yeterlice kaynatalım ocağı kapatalım. Daha sonra istediğimiz sıcaklığa gelene kadar bekliyoruz. Serçe parmağınızla sıcaklığını denetim edebilirsiniz. Şayet 7 saniye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Emaye Tencerede Taş Gibi Yoğurt Tarifi İçin Malzemeler 5 kilo süt 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı şeker 3 yemek kaşığı yoğurt mayası Emaye Tencerede Taş Gibi Yoğurt Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tencere seçimi; yoğurdu kaynattığım tencere ile yoğurt mayaladığım tencere aynı değil...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Taş Üzere Sert Ve Lezzetli Yoğurt Tanımı İçin Materyaller 2 litre tam yağlı süt 2 yemek kaşığı süzme yoğurt Taş Üzere Sert Ve Lezzetli Yoğurt Tanımı Yapılışı Sütümüzü derin bir tencereye alalım ve kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz, durmadan karıştırıyoruz ki süt kesilmesin. Süt kaynayınca...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Paket Sütten Yoğurt Mayalama Tanımı İçin Gereçler 2-3 litre paket süt 1, 5– 2 yemek kaşığı kadar süzme yoğurt Paket Sütten Yoğurt Mayalama Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Paket sütleri bir tencereye alıp ocağı ateşleyelim kaynama ısısına gelince kapatalım. Birinci sıcaklığı çıkınca...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt