Buzluktaki Sütü Kesilmeden Mayalama Tanımı İçin Materyaller
2.5 litre + 1.litre buzluktaki yada köy sütü
2 yemek kaşığı yoğurt (Daha evvel mayaladığınız varsa ondan koyun şayet market yoğurduysa 3 yemek kaşığı)
Buzluktaki Sütü Kesilmeden Mayalama Tanımı Yapılışı
Birinci olarak buzluktan şutu buzdolabının olağan kısmına indirelim. Buzu çözüldükten sonra tencereye alalım içine 1 tane yemek kaşığı atalım.
Kısık ateşte kaynayana kadar pişirelim lakin kaynayınca altını kapatmayalım 15 dakika kadar kaynatalım.
Daha sonra borcam yahut yoğurt kabı yahut yemek grubuna mayalabilirsiniz. Kabımıza kaynayan sütümüzü alalım orta sıra serçe parmağımızla denetim edelim.
Sütümüzün sıcaklığı serçe parmağımızı hafif yakmalı çok soğuk yada çok sıcak olmamalı (Sıcak olursa sulu olur; soğuk olursa yoğurdunuz uyumaz)
Mayalamak için; 2 yemek kaşığı mesken yoğurdunu çırpalım pütürtü kalmasın!. (Yoğurdunuz eksi ise 1 çay kaşığı kadar şeker ekleyebilirsiniz şayet market yoğurduysa mesken yoğurdu tadını pek yakalayamazsınız).
Çırptığımız yoğurdu ılık sütümüze ekleyelim karıştıralım.
Kapağını kapatalım ve kalınca sofra bezi battaniye üzere örtüler ile örtelim. En az 5 saat en fazla 7 saat bekletelim.
Üzerini açalım ve yoğurdumuzun sıcaklığı çıkana kadar bekleyelim. Sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine havlu kağıt örtelim kapağını kapatalım.
Buzdolabında 1 gün bekletelim dinlensin. Üzerindeki havlu kağıdı alalım yemeye hazır. Afiyet olsun .
2.5 litre + 1.litre buzluktaki yada köy sütü
2 yemek kaşığı yoğurt (Daha evvel mayaladığınız varsa ondan koyun şayet market yoğurduysa 3 yemek kaşığı)
Buzluktaki Sütü Kesilmeden Mayalama Tanımı Yapılışı
Birinci olarak buzluktan şutu buzdolabının olağan kısmına indirelim. Buzu çözüldükten sonra tencereye alalım içine 1 tane yemek kaşığı atalım.
Kısık ateşte kaynayana kadar pişirelim lakin kaynayınca altını kapatmayalım 15 dakika kadar kaynatalım.
Daha sonra borcam yahut yoğurt kabı yahut yemek grubuna mayalabilirsiniz. Kabımıza kaynayan sütümüzü alalım orta sıra serçe parmağımızla denetim edelim.
Sütümüzün sıcaklığı serçe parmağımızı hafif yakmalı çok soğuk yada çok sıcak olmamalı (Sıcak olursa sulu olur; soğuk olursa yoğurdunuz uyumaz)
Mayalamak için; 2 yemek kaşığı mesken yoğurdunu çırpalım pütürtü kalmasın!. (Yoğurdunuz eksi ise 1 çay kaşığı kadar şeker ekleyebilirsiniz şayet market yoğurduysa mesken yoğurdu tadını pek yakalayamazsınız).
Çırptığımız yoğurdu ılık sütümüze ekleyelim karıştıralım.
Kapağını kapatalım ve kalınca sofra bezi battaniye üzere örtüler ile örtelim. En az 5 saat en fazla 7 saat bekletelim.
Üzerini açalım ve yoğurdumuzun sıcaklığı çıkana kadar bekleyelim. Sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine havlu kağıt örtelim kapağını kapatalım.
Buzdolabında 1 gün bekletelim dinlensin. Üzerindeki havlu kağıdı alalım yemeye hazır. Afiyet olsun .