Son konular

Cam Fıstıklı Uskumru Tarifi Resimli

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Cam Fıstıklı Uskumru malzemeleri
Cam Fıstıklı Uskumru nasıl yapılır
Resimli Cam Fıstıklı Uskumru tarifi

MALZEMELER
1,5 kg uskumru veya 2 dilimlenmiş levrek
1 tatlı kaşığı hint safranı
12 su bardağı zeytinyağı
1 corba kaşığı sıvıyağ
12 su bardağı cam fıstığı
5 baş soğan
4 diş sarmısak
1 limonun suyu
12 demet maydanoz
3 buyuk domates
karabiber
imagescamfistikliuskumrutarifiresimli5ad45bcb4c5d2
YAPILIŞI
Soğanları temizleyip hemen hemen 2 mm kalınlığında yuvarlak halkalar halinde doğrayın Maydanozları yıkayıp yapraklarını saplarından ayırın ve kıyın Domateslerin kabuklarını soyup cekirdeklerini cıkarın ve kucuk kucuk doğrayın Sarımsakları soyup ince ince kıyın

Balıkları kafalarını ayırmadan yıkayıp suzun ve kurulayın Uzerlerine hint safranı ve tuz serpin 15 dakika kadar serin bir yerde dinlenme ve bırakın Tavada 1 corba kaşığı sıvıyağın icine cam fıstıklarını atın ve altınımsı kahverengi oluncaya kadar karıştırarak, hafif ateşte 2 dakika kavurun Daha sonra bir kevgirle yağını suzerek alın ve bir kenara bırakın

Zeytinyağını tavaya, fıstıklardan kalan yağın uzerine ilave edin ve biraz kızınca uzerine soğanları atın Yavaş yavaş karıştırarak orta ateşte soğanlar saydamlaşıncaya kadar 56 dakika kavurun Daha sonra sarımsağı soğanlara ilave edin ve 12 dakika daha birlikte kavurun

Bir fırın tepsisinin dibine soğanların yarısını dokerek, bir kaşıkla yayın Uzerine balıkları dizip, limon suyunu uzerlerine gezdirin Kıyılmış maydanozun yarısını kalan soğanlarla karıştırarak balıkların uzerine dokun Bir kaşıkla soğan kanşımını yayın ve en uste doğramış olduğunuz domatesleri dokun Bol karabiber ve bir parca tuz serperek onceden 180 derecede kızdırdığınız, ortadan daha kızgın fırında 3040 dakika kadar pişirin Balığınızın pişme suresi balıkların buyukluğune ve cinsine gore değişebilir Bunun icin sivri uclu bir bıcağı balıklardan birine batırarak balıkların pişmesini kontrol edebilirsiniz Pişme sırasında zaman zaman fırını acarak yemeğin suyunu bir kaşıkla balıkların ustune gezdirin Eğer pişme sırasında yemeğinizin suyu azalırsa 12 su bardağı sıcak suyu yemeğe ilave edebilirsiniz Pişen balıkları fırından cıkarıp bir servis kabına alın Tepsideki soğan ve domates karışımını ustune gezdirin Daha once kavurmuş olduğunuz cam fıstıklarını kalan kıyılmış maydonozla karıştırarak balıkların ustune serpin ve sıcak sıcak servis yapın
 
Üst Alt