Çanakta Köfte (Kaşarlı) Tarifi İçin Malzemeler
Püresi için;
4 patates
2 kaşık tereyağı
Karabiber
Tuz
Köftesi için;
300 gram orta yağlı kıyma
1 adet yumurta
1 çay bardağı galeta unu
1 kuru soğan (Rendelenmiş)
1 çay kaşığı salça
2 diş sarımsak
Karabiber
Kekik
Pulbiber
Tuz
Üzerine;
1 kase çeri domates
7-8 adet kıl biber
1 kase kaşar peyniri rendesi
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Yemeği fırına sürerkende üzerine tereyağı serpiştiriyoruz
Çanakta Köfte (Kaşarlı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle köftemizi yoğuruyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz, 1 saat kadar dinlendirmek için.
Haşlanan patatesleri, tereyağı ve baharatlarıyla iyice eziyoruz. Fırın kabımızın zeminine patatesleri yayıyoruz.
Daha sonra önce kıl biberleri kızgın yağda biraz çevirip patateslerin üzerine diziyoruz, daha sonra köfteleride yağda çevirip patateslerin üzerine diziyoruz.
Domatesleride çiğ halde serpiştiriyoruz, daha sonra her köftenin üzerine yaklaşık 1 çay kaşığı tereyağı koyarak üzeri kapalı şekilde domatesler pişene kadar fırınlayalım.
Son olarak pişen yemeğin üzerini açıp kaşar serpiştirip, tekrar fırınlayalım. Kaşar kızarınca yemeğimiz hazır. Afiyet olsun
Çanakta Köfte (Kaşarlı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Püresi için;
4 patates
2 kaşık tereyağı
Karabiber
Tuz
Köftesi için;
300 gram orta yağlı kıyma
1 adet yumurta
1 çay bardağı galeta unu
1 kuru soğan (Rendelenmiş)
1 çay kaşığı salça
2 diş sarımsak
Karabiber
Kekik
Pulbiber
Tuz
Üzerine;
1 kase çeri domates
7-8 adet kıl biber
1 kase kaşar peyniri rendesi
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Yemeği fırına sürerkende üzerine tereyağı serpiştiriyoruz
Çanakta Köfte (Kaşarlı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle köftemizi yoğuruyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz, 1 saat kadar dinlendirmek için.
Haşlanan patatesleri, tereyağı ve baharatlarıyla iyice eziyoruz. Fırın kabımızın zeminine patatesleri yayıyoruz.
Daha sonra önce kıl biberleri kızgın yağda biraz çevirip patateslerin üzerine diziyoruz, daha sonra köfteleride yağda çevirip patateslerin üzerine diziyoruz.
Domatesleride çiğ halde serpiştiriyoruz, daha sonra her köftenin üzerine yaklaşık 1 çay kaşığı tereyağı koyarak üzeri kapalı şekilde domatesler pişene kadar fırınlayalım.
Son olarak pişen yemeğin üzerini açıp kaşar serpiştirip, tekrar fırınlayalım. Kaşar kızarınca yemeğimiz hazır. Afiyet olsun
Çanakta Köfte (Kaşarlı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı