Cannelloni Lazanya

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Cannelloni Lazanya Tarifi İçin Malzemeler
1 paket cannelloni makarna(24 adet)
Kaşar rendesi
Bolonez sos için
400 gram kıyma
1 adet soğan
2 adet havuç
1 yemek kaşığı biber salçası
3 domates rendesi
1 diş sarımsak
Karabiber
Kırmızı toz biber
Tuz
Beşamel sos için
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
Tuz
Muskat

Cannelloni Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kıymayı orta ateşte kavuruyoruz suyunu bırakıp çektikten sonra içine rende soğanları atıp kavuruyoruz. Rendelenmiş havuçları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
En son içine 1 diş rende sarımsak salça ve rende domatesi koyup iyice karıştırıyoruz. Kısık ateşte pişiriyoruz. Baharatları ekleyip kapağı kapatıyoruz. 10 dk daha piştikten sonra altını kapatıyoruz. Eğer kuru olursa 1 çay bardağı sıcak su koyabilirsiniz.
Diğer taraftan beşamel sosu yapıyoruz. Tereyağı iyice eridikten sonra içine unu koyup kokusu çıkana kadar kavuruyoruz sonra sütü ekleyip koyulaşana kadar pişiriyoruz.
En son içine tuzu atıp muskatı az olacak şekilde rendeliyoruz. Eğer muskat yoksa karabiber de olur. Altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Cannelloniyi kıymalı harçla dolduruyoruz. Borcamın altına beşamel sos döküp her yerine yayıyoruz üstüne cannelloniyi diziyoruz.
Üstüne kalan beşamel sosu döküp yayıyoruz. Tüm üst katmanı kaplayacak şekilde olacak. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Sonra üstüne kaşar rendesi koyup kaşarlar eriyip güzelce kızarana kadar pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
Cannelloni Lazanya Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt