Çarşaf Böreği

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Çarşaf Böreği Tanımı İçin Gereçler
1.5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
Su
Harcı için;
Yarım kilo yağlı kıyma
1 tane soğan
Sıvı yağ
Yarım kaşık acı biber salçası
1 kaşık domates salçası
Tuz
Yarım su bardağı su
Üzeri için;
Yumurta

Çarşaf Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Un derin bir kaba alalım tuzu ve su ekleyelim, biraz sert hamur elde edelim. Yeterlice yoğuralım eline yapışmıyorsa iki beze yapalım.
Yuvarlak açalım üzerini bol sıvı yağla yağlayalım yarım saat beklemeye alalım.
Harcı için tavada yağ ve soğanı kavuralım, içine kıymayı ekleyelim, yeterlice kavuralım.
İçine biber salçası ve domates salçasını ekleyelim. Bir tatlı kaşığı tuz ekleyelim son olarak suyu ekleyip altını kapatalım.
Dinlenen hamuru bir örtünün üstüne alalım hamuru ince bir halde elimizde açalım.
Üzerine kıymalı malzemeyi güzelce sürelim iki taraftan tutarak saralım.
Öbür hamurunda tıpkı biçimde yapalım orta uzunluk borcama tam denk geliyor.
Üzerine bir tane yumurta sürelim, 220 derecede olan fırına atalım 45 dakika afiyet olsun.
 
Üst Alt