Çatlamayan Böğürtlenli Cheesecake Tanımı İçin Gereçler
3 paket burçak bisküvi
120 gram eritilmiş tereyağı
Krema için;
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
600 gram labne peyniri
1 paket sıvı krema
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı nişasta
Üzeri için;
1,5 su bardağı su
3 yemek kaşığı nişasta
1 kase böğürtlen
6 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Çatlamayan Böğürtlenli Cheesecake Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle bisküvileri un üzere olana kadar robotta çekelim.
Daha sonra üzerine erimiş tereyağı ekleyerek karıştıralım.
Kelepçeli kalıba pişirme kağıdı yerleştirelim.
Bisküvili harcı kalıba boşaltıp üzerine düzeltelim bardak yardımı ile bastırıp sıkıştıralım.
Buzdolabına kaldıralım kremasını hazırlayana kadar dinlenmeye bırakalım.
Kreması için ocağa aldığımız su dolu tencere üzerine ısıya sağlam bir kap yada tencere alalım.
İçerisine yumurtalarla şekeri ekleyip karıştırarak kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirelim.
Kabın tabanı suya değmesin.
Pişen yumurtaların içine sıvı krema, labne peyniri, vanilya ve nişastayı ekleyerek kremamız pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
Kremamızı ocaktan alıp birinci sıcaklığının çıkmasını bekleyelim.
Daha sonra kremayı dinlendirdiğimiz cheesecake tabanının üzerine dökelim ve yayalım.
Akabinde çatlamaması için üzerini streç folyo kapatalım soğumaya bırakalım.
Sosu için tencereye su ve nişastayı alarak çırpma teli yardımı ile karıştıralım.
Üzerine böğürtlenleri ve şekeri ekleyip karıştırarak pişirelim.
Kıvam alan sosa vanilyayı da ekleyerek karıştıralım ve biraz blender’da çekelim.
Daha sonra cheesecake’imizin üzerine döküp bir gece dolapta dinlendirerek servis edelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun .
3 paket burçak bisküvi
120 gram eritilmiş tereyağı
Krema için;
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
600 gram labne peyniri
1 paket sıvı krema
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı nişasta
Üzeri için;
1,5 su bardağı su
3 yemek kaşığı nişasta
1 kase böğürtlen
6 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Çatlamayan Böğürtlenli Cheesecake Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle bisküvileri un üzere olana kadar robotta çekelim.
Daha sonra üzerine erimiş tereyağı ekleyerek karıştıralım.
Kelepçeli kalıba pişirme kağıdı yerleştirelim.
Bisküvili harcı kalıba boşaltıp üzerine düzeltelim bardak yardımı ile bastırıp sıkıştıralım.
Buzdolabına kaldıralım kremasını hazırlayana kadar dinlenmeye bırakalım.
Kreması için ocağa aldığımız su dolu tencere üzerine ısıya sağlam bir kap yada tencere alalım.
İçerisine yumurtalarla şekeri ekleyip karıştırarak kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirelim.
Kabın tabanı suya değmesin.
Pişen yumurtaların içine sıvı krema, labne peyniri, vanilya ve nişastayı ekleyerek kremamız pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
Kremamızı ocaktan alıp birinci sıcaklığının çıkmasını bekleyelim.
Daha sonra kremayı dinlendirdiğimiz cheesecake tabanının üzerine dökelim ve yayalım.
Akabinde çatlamaması için üzerini streç folyo kapatalım soğumaya bırakalım.
Sosu için tencereye su ve nişastayı alarak çırpma teli yardımı ile karıştıralım.
Üzerine böğürtlenleri ve şekeri ekleyip karıştırarak pişirelim.
Kıvam alan sosa vanilyayı da ekleyerek karıştıralım ve biraz blender’da çekelim.
Daha sonra cheesecake’imizin üzerine döküp bir gece dolapta dinlendirerek servis edelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun .