Çatlamayan Cheesacake Barları Tanımı İçin Materyaller
Tabanı İçin
390 gram yulaflı bisküvi
120 gram eritilmiş tereyağı
Kreması İçin
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket(200 ml) sıvı krema
720 gram labne peyniri
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı nişasta
Üzeri İçin
1,5 su bardağı su
3 yemek kaşığı nişasta
350 gram frambuaz
6 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Çatlamayan Cheesacake Barları Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tabanı için bisküvileri rondodan geçirip un haline getiriyoruz. Tereyağını eritip bisküvilerin üzerine ekliyoruz. Her yeri uygunca ıslanana kadar karıştırıyoruz (Eğer yetersiz gelirse iki yemek kaşığı kadar süt ekleyebilirsiniz)
24×32 cm ebatındaki kalıba bisküvili karışımı döküp her yeri eşit olacak formda bastırarak düzeltiyoruz. Bu süreci bir bardağın taban kısmıyla da yapabilirsiniz.
Kreması için bir tencereye biraz su koyup kaynatıyoruz. Tencerenin üzerine suya değmeyecek halde ısıya güçlü bir kap koyup içine yumurtaları ve şekeri alıyoruz.
Yaklaşık 15 dakika boyunca tel çırpıcıyla karıştırarak yumurtaları benmari yolu pişiriyoruz. Yumurtalar yeterlice kabarıp köpük kıvamına gelmeli. Krema kıvamına gelen yumurtaları diğer bir tencereye aktarıyoruz.
Üzerine labne peyniri, nişasta, şeker ve kremayı ekleyip pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırıp ocağa alıyoruz. Kaynamaya başladığında vanilyayı da ekleyip karıştırıp altını kapatıyoruz.
Bisküvi tabanının üzerine döküp eşit olacak biçimde kremayı yayıyoruz. Bu formda streç sinemayla üzeri kapatıp biz üzerinin sosunu hazırlayana kadar buzdolabında bekletiyoruz.
Sosu için tencereye suyu ve nişastayı alıp karıştırıyoruz. Akabinde frambuazları ve şekeri ekleyip karıştırarak ocağa alıp pişiriyoruz.
Sosumuz pişip kıvam alınca vanilyayı da ekleyip karıştırarak ocaktan alıyoruz. Sosun birinci sıcağı çıkınca kremanın üzerine döküp yayıyoruz. Buzdolabında bir gece bekletip dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tabanı İçin
390 gram yulaflı bisküvi
120 gram eritilmiş tereyağı
Kreması İçin
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket(200 ml) sıvı krema
720 gram labne peyniri
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı nişasta
Üzeri İçin
1,5 su bardağı su
3 yemek kaşığı nişasta
350 gram frambuaz
6 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Çatlamayan Cheesacake Barları Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tabanı için bisküvileri rondodan geçirip un haline getiriyoruz. Tereyağını eritip bisküvilerin üzerine ekliyoruz. Her yeri uygunca ıslanana kadar karıştırıyoruz (Eğer yetersiz gelirse iki yemek kaşığı kadar süt ekleyebilirsiniz)
24×32 cm ebatındaki kalıba bisküvili karışımı döküp her yeri eşit olacak formda bastırarak düzeltiyoruz. Bu süreci bir bardağın taban kısmıyla da yapabilirsiniz.
Kreması için bir tencereye biraz su koyup kaynatıyoruz. Tencerenin üzerine suya değmeyecek halde ısıya güçlü bir kap koyup içine yumurtaları ve şekeri alıyoruz.
Yaklaşık 15 dakika boyunca tel çırpıcıyla karıştırarak yumurtaları benmari yolu pişiriyoruz. Yumurtalar yeterlice kabarıp köpük kıvamına gelmeli. Krema kıvamına gelen yumurtaları diğer bir tencereye aktarıyoruz.
Üzerine labne peyniri, nişasta, şeker ve kremayı ekleyip pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırıp ocağa alıyoruz. Kaynamaya başladığında vanilyayı da ekleyip karıştırıp altını kapatıyoruz.
Bisküvi tabanının üzerine döküp eşit olacak biçimde kremayı yayıyoruz. Bu formda streç sinemayla üzeri kapatıp biz üzerinin sosunu hazırlayana kadar buzdolabında bekletiyoruz.
Sosu için tencereye suyu ve nişastayı alıp karıştırıyoruz. Akabinde frambuazları ve şekeri ekleyip karıştırarak ocağa alıp pişiriyoruz.
Sosumuz pişip kıvam alınca vanilyayı da ekleyip karıştırarak ocaktan alıyoruz. Sosun birinci sıcağı çıkınca kremanın üzerine döküp yayıyoruz. Buzdolabında bir gece bekletip dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.