Çatlamayan İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler
Dış harcı için;
2 su bardağı köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
2 su bardağı sıcak su
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
350 gram kıyma
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
Çatlamayan İçli Köfte Tanımı Yapılışı
Öncelikle iç harcı için tavaya tereyağını alalım.
Eriyince yemeklik doğranmış kuru soğanı ek edelim.
Soğan kavrulunca kıymayı ekleyip güzelce kavuralım.
Tuz ve baharatları ile edip bir cins çevirip ocaktan alalım.
Ocaktan alınca ince kıyılmış maydanozu ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
İç harcını bir gün evvelden yaparsanız ya da buzdolabında büsbütün soğumasını beklerseniz içli köfteyi kapatırken zorlanmazsınız.
Bulgur, irmik ve tuzu yoğurma kabına alalım.
Üzerine sıcak suyu gezdirelim.
Üzerini kapatalım ve yarım saat dinlensin.
Daha sonra kalan gereçleri ekleyelim ve elimizi daima soğuk su ile ıslatarak dış harcını hamur kıvamına gelinceye kadar yoğuralım.
Cevizden bir tık büyük kesimler alalım ve salatalık ile bastırarak hal verelim.
İç harcından bir yemek kaşığı ek edip elimizi ıslatarak istediğimiz formda kapatalım.
Kaynar suya atarak ya da kızgın yağa atarak pişirebilirsiniz. Afiyet şifa olsun inşallah
Dış harcı için;
2 su bardağı köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
2 su bardağı sıcak su
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
350 gram kıyma
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
Çatlamayan İçli Köfte Tanımı Yapılışı
Öncelikle iç harcı için tavaya tereyağını alalım.
Eriyince yemeklik doğranmış kuru soğanı ek edelim.
Soğan kavrulunca kıymayı ekleyip güzelce kavuralım.
Tuz ve baharatları ile edip bir cins çevirip ocaktan alalım.
Ocaktan alınca ince kıyılmış maydanozu ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
İç harcını bir gün evvelden yaparsanız ya da buzdolabında büsbütün soğumasını beklerseniz içli köfteyi kapatırken zorlanmazsınız.
Bulgur, irmik ve tuzu yoğurma kabına alalım.
Üzerine sıcak suyu gezdirelim.
Üzerini kapatalım ve yarım saat dinlensin.
Daha sonra kalan gereçleri ekleyelim ve elimizi daima soğuk su ile ıslatarak dış harcını hamur kıvamına gelinceye kadar yoğuralım.
Cevizden bir tık büyük kesimler alalım ve salatalık ile bastırarak hal verelim.
İç harcından bir yemek kaşığı ek edip elimizi ıslatarak istediğimiz formda kapatalım.
Kaynar suya atarak ya da kızgın yağa atarak pişirebilirsiniz. Afiyet şifa olsun inşallah