Çatlamayan Patlamayan İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
2 su bardağı köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
1 yemek kaşığı biber salçası
3 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı un
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
İç harcı için;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet kuru soğan
250 gram kıyma
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
İsteğe nazaran maydanoz konulabilir
Kızartmak için;
Sıvıyağ
Çatlamayan Patlamayan İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle köftelik bulguru ,irmiği ve salçayı yoğurma kabına alarak karıştırıyoruz.
Üzerine 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip ağzı kapalı olarak şişmesi için 10 dakika kadar bekliyoruz.
Bulgurumuz şişerken bir yandan da incecik doğradığımız soğanları tenceremize alıp kavuruyoruz.
Soğan kavrulurken içine kıymamızı da ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
Pişen kıymamıza salçamızı ceviz ve baharatlarımızı ekleyip kavuruyoruz.
Şişen bulgurumuz biraz soğuduktan sonra yumurtasını ve baharatları ekleyip yeterlice yoğuruyoruz.
Burada püf nokta sıcaklık şayet sıcakken yumurtayı kırarsanız istediğimiz kıvamı elde edemeyiz, bulgurun en azından ılık bir kıvamda olması gerekir.
Yoğurduğumuz hamuru ceviz büyüklüğünde kesimlere ayırıyoruz.
Bu tanımdan 22-23 adet içli köfte çıkıyor.
Daha sonra elimizle yada içli köfte aparatıyla hal verdiğimiz içli köftelerimizin içine kıymamızı doldurup kapatıyoruz.
Eğer buzlukta saklayacaksak evvel bir tepsi üzerinde birbirine değmeden buzluk kısmında yarım saat kadar köftelerimizi şoklayıp sonrasında poşetlere koyup derin dondurucuda saklayabiliriz.
Hemen yemek istersek de kızgın derin yağda kızartıyoruz. Afiyet olsun.
Çatlamayan Patlamayan İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
2 su bardağı köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
1 yemek kaşığı biber salçası
3 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı un
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
İç harcı için;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet kuru soğan
250 gram kıyma
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
İsteğe nazaran maydanoz konulabilir
Kızartmak için;
Sıvıyağ
Çatlamayan Patlamayan İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle köftelik bulguru ,irmiği ve salçayı yoğurma kabına alarak karıştırıyoruz.
Üzerine 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip ağzı kapalı olarak şişmesi için 10 dakika kadar bekliyoruz.
Bulgurumuz şişerken bir yandan da incecik doğradığımız soğanları tenceremize alıp kavuruyoruz.
Soğan kavrulurken içine kıymamızı da ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
Pişen kıymamıza salçamızı ceviz ve baharatlarımızı ekleyip kavuruyoruz.
Şişen bulgurumuz biraz soğuduktan sonra yumurtasını ve baharatları ekleyip yeterlice yoğuruyoruz.
Burada püf nokta sıcaklık şayet sıcakken yumurtayı kırarsanız istediğimiz kıvamı elde edemeyiz, bulgurun en azından ılık bir kıvamda olması gerekir.
Yoğurduğumuz hamuru ceviz büyüklüğünde kesimlere ayırıyoruz.
Bu tanımdan 22-23 adet içli köfte çıkıyor.
Daha sonra elimizle yada içli köfte aparatıyla hal verdiğimiz içli köftelerimizin içine kıymamızı doldurup kapatıyoruz.
Eğer buzlukta saklayacaksak evvel bir tepsi üzerinde birbirine değmeden buzluk kısmında yarım saat kadar köftelerimizi şoklayıp sonrasında poşetlere koyup derin dondurucuda saklayabiliriz.
Hemen yemek istersek de kızgın derin yağda kızartıyoruz. Afiyet olsun.
Çatlamayan Patlamayan İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı