Çatlamayan Ve Dağılmayan İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için
2 su bardağı köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı un
1 yumurta
3 su bardağı sıcak su
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
İç harcı için
250 gram kıyma
2 adet soğan
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı kırıklanmış ceviz
1, 5 tatlı kaşığı reyhan
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Pulbiber
2 yemek kaşığı tereyağ
Çatlamayan Ve Dağılmayan İçli Köfte Tanımı Yapılışı
Birinci olarak iç harcı yapıp soğutuyoruz.Kıymayı tavaya alıp rengi dönünceye kadar kavuruyoruz üzerine ince doğranmış soğanları ek ediyoruz.
Akabinde salçaları ve baharatları da ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
İçine tereyağ ek edip karıştırıyoruz.
En son ceviz ve maydanoz ekleyip yeterlice soğutuyoruz.
Dış kısmı için.İrmik ve bulguru uygun bi kapta sıcak su ile ıslatıp üzerini kapatıp kabarmasını bekliyoruz.
Kıvama gelince içine yumurta ve salçaları ek edip yoğuruyoruz daha sonda unu azar azar ekleyip yoğurtmaya devam ediyoruz.
En son baharatları ekleyip biraz daha yoğurup hamurdan modüller ayırıyoruz.Bu biçimde yaparsanız uzunlukları da eşit olur.
Daha sonra hamurun ortasını parmağımızla açıp inceltiyoruz içine kıymayı koyup dikkatli bir formda kapatıyoruz uçlarında ki fazla hamuru alıyoruz.Bu basamakta yanınızda kesinlikle su bulunsun.Şekil vermekte zorlanırsanız salatalık ile yapabilirsiniz.
Tüm hamurlar bitince ister haşlıyoruz ister kızartıyoruz ben kızarttım bunun İçin derin bir tencereye bol yağ koyup düzgünce kızdıktan sonra içli köfteleri ek edip kızartıyoruz.
Yerken kesinlikle üzerine sarımsak, zeytinyağ ve limon suyunu karıştırıp döküp o denli yiyin Afiyet şeker olsun.
Hamuru için
2 su bardağı köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı un
1 yumurta
3 su bardağı sıcak su
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
İç harcı için
250 gram kıyma
2 adet soğan
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı kırıklanmış ceviz
1, 5 tatlı kaşığı reyhan
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Pulbiber
2 yemek kaşığı tereyağ
Çatlamayan Ve Dağılmayan İçli Köfte Tanımı Yapılışı
Birinci olarak iç harcı yapıp soğutuyoruz.Kıymayı tavaya alıp rengi dönünceye kadar kavuruyoruz üzerine ince doğranmış soğanları ek ediyoruz.
Akabinde salçaları ve baharatları da ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
İçine tereyağ ek edip karıştırıyoruz.
En son ceviz ve maydanoz ekleyip yeterlice soğutuyoruz.
Dış kısmı için.İrmik ve bulguru uygun bi kapta sıcak su ile ıslatıp üzerini kapatıp kabarmasını bekliyoruz.
Kıvama gelince içine yumurta ve salçaları ek edip yoğuruyoruz daha sonda unu azar azar ekleyip yoğurtmaya devam ediyoruz.
En son baharatları ekleyip biraz daha yoğurup hamurdan modüller ayırıyoruz.Bu biçimde yaparsanız uzunlukları da eşit olur.
Daha sonra hamurun ortasını parmağımızla açıp inceltiyoruz içine kıymayı koyup dikkatli bir formda kapatıyoruz uçlarında ki fazla hamuru alıyoruz.Bu basamakta yanınızda kesinlikle su bulunsun.Şekil vermekte zorlanırsanız salatalık ile yapabilirsiniz.
Tüm hamurlar bitince ister haşlıyoruz ister kızartıyoruz ben kızarttım bunun İçin derin bir tencereye bol yağ koyup düzgünce kızdıktan sonra içli köfteleri ek edip kızartıyoruz.
Yerken kesinlikle üzerine sarımsak, zeytinyağ ve limon suyunu karıştırıp döküp o denli yiyin Afiyet şeker olsun.