Çay Saatlerinin Pratik Lezzeti Olan Tavuklu Arpa Şehriye Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı arpa şehriye
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet tavuk göğsü
3.5 su bardağı su (Haşladığımız tavuğun suyunu kullanabiliriz)
1 kutu mısır konservesi
4 -5 adet közlenmiş kırmızı biber
5 -6 kısım taze soğan
9 -10 adet kornişon turşu
1 tutam dereotu
Limon suyu ve yeteri kadar tuz
Çay Saatlerinin Pratik Lezzeti Olan Tavuklu Arpa Şehriye Tanımı Yapılışı
İlk olarak tavaya aldığımız şehriyeyi yağda sürekli karıştırarak kavuruyoruz( sürekli karıştırarak kavuralım ki renk tonu birebir olmalı)
Suyunu döküp pişirelim ve soğumaya bırakalım.
Tüm materyalleri ince ince doğrayalım.
Haşladığımız tavuğu ince ince didikleyelim.
Soğuyan pilav ile doğradığımız materyalleri tuz limon yağ oranını ayarlayıp karıştıralım. Afiyet olsun.
2 su bardağı arpa şehriye
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet tavuk göğsü
3.5 su bardağı su (Haşladığımız tavuğun suyunu kullanabiliriz)
1 kutu mısır konservesi
4 -5 adet közlenmiş kırmızı biber
5 -6 kısım taze soğan
9 -10 adet kornişon turşu
1 tutam dereotu
Limon suyu ve yeteri kadar tuz
Çay Saatlerinin Pratik Lezzeti Olan Tavuklu Arpa Şehriye Tanımı Yapılışı
İlk olarak tavaya aldığımız şehriyeyi yağda sürekli karıştırarak kavuruyoruz( sürekli karıştırarak kavuralım ki renk tonu birebir olmalı)
Suyunu döküp pişirelim ve soğumaya bırakalım.
Tüm materyalleri ince ince doğrayalım.
Haşladığımız tavuğu ince ince didikleyelim.
Soğuyan pilav ile doğradığımız materyalleri tuz limon yağ oranını ayarlayıp karıştıralım. Afiyet olsun.