Çay Saatlerinin Yıldızı Yumuş Yumuş Pofidik Poğaça Tanımı İçin Materyaller
3 su bardağı ılık süt (Eğer süt yoksa ılık su koyabilirsiniz)
1 su bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 paket instant kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un
Çay Saatlerinin Yıldızı Yumuş Yumuş Pofidik Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak derin bir kaba un kuru maya tuz ve şekeri alıp karıştırıyoruz daha sonra bu gereçlerin ortasında bir boşluk oluşturup ılık süt zeytinyağı ve yumurta beyazını koyup hepsini karıştırıyoruz.
Üzerini streç yada bir kapakla kapatıp sofra bezine sarıyoruz en az yarım saat bu formda mayalanması için bekletiyoruz şayet vaktiniz varsa bir saat bekletirseniz daha güzel kabarır ve yumuşak olur.
Bu mühletin sonunda hamurumuza biçim veriyoruz ben düğüm formunda yapıyorum. Siz olağan yuvarlak yada öbür biçimde de yapabilirsiniz halini verdikten sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştiriyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz fırının içine koyup fırını çalıştırmadan evvel de yarım saat mayalanması için bekletiyoruz vakit varsa bir saat mayalanması daha âlâ olur.
Daha sonra fırını 180 derece fansız ayarda çalıştırıp üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz benim fırınımda yarım saat te pişiyor fırından çıkınca ister sıcak sıcak servis edebiliriz.
İsterseniz de birinci sıcaklığı gidince poşetleyip buzluğa atabilirsiniz ani misafirlerinizde çıkarıp mikro dalga fırın da ısıtıncada yeni pişmiş üzere oluyor afiyet olsun
Not: Süt ne çok sıcak ne de çok soğuk olmayacak kabarık ve yumuşak olması için sütün ılık olması kıymetli ne kadar çok mayalandırırsak o kadar çok kabarık ve yumuşak olur unu denetimli koyalım hamur çok yumuşak olacak şayet sert olursa poğaçamızda sert olur.
3 su bardağı ılık süt (Eğer süt yoksa ılık su koyabilirsiniz)
1 su bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 paket instant kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un
Çay Saatlerinin Yıldızı Yumuş Yumuş Pofidik Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak derin bir kaba un kuru maya tuz ve şekeri alıp karıştırıyoruz daha sonra bu gereçlerin ortasında bir boşluk oluşturup ılık süt zeytinyağı ve yumurta beyazını koyup hepsini karıştırıyoruz.
Üzerini streç yada bir kapakla kapatıp sofra bezine sarıyoruz en az yarım saat bu formda mayalanması için bekletiyoruz şayet vaktiniz varsa bir saat bekletirseniz daha güzel kabarır ve yumuşak olur.
Bu mühletin sonunda hamurumuza biçim veriyoruz ben düğüm formunda yapıyorum. Siz olağan yuvarlak yada öbür biçimde de yapabilirsiniz halini verdikten sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştiriyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz fırının içine koyup fırını çalıştırmadan evvel de yarım saat mayalanması için bekletiyoruz vakit varsa bir saat mayalanması daha âlâ olur.
Daha sonra fırını 180 derece fansız ayarda çalıştırıp üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz benim fırınımda yarım saat te pişiyor fırından çıkınca ister sıcak sıcak servis edebiliriz.
İsterseniz de birinci sıcaklığı gidince poşetleyip buzluğa atabilirsiniz ani misafirlerinizde çıkarıp mikro dalga fırın da ısıtıncada yeni pişmiş üzere oluyor afiyet olsun
Not: Süt ne çok sıcak ne de çok soğuk olmayacak kabarık ve yumuşak olması için sütün ılık olması kıymetli ne kadar çok mayalandırırsak o kadar çok kabarık ve yumuşak olur unu denetimli koyalım hamur çok yumuşak olacak şayet sert olursa poğaçamızda sert olur.