Son konular

Çaya Eşlikçi İki Renkli Tatlı Çörek

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Çaya Eşlikçi İki Renkli Tatlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
1.5 su bardağı süt
1.5 tatlı kaşığı instant/kuru maya
5 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tane yumurta akı
1.5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
5 su bardağı un (kontrollü)
1 çay kaşığı tuz
Kakaolu hamur :
1.5 yemek kaşığı kakao
Beyaz hamurdan ayrılacak hamur
Üzerine :
Yumurta akı
İsteğe bağlı pudra şekeri

Çaya Eşlikçi İki Renkli Tatlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kaseye hamur için un ve tuz hariç malzemeler sırası ile alınarak karıştırılır.
Ardından içine elenerek un ve tuz eklenip yoğrulur.
Pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra hamur iki eşit parçaya ayrılır. Ayrılan beyaz hamurdan biri tekrar 2 parçaya ayrılıp kenarı koyulur.
Diğer hamura kakao eklenir ve yoğrulur. Eğer sert hissederseniz bir parça sıvı yağ ekleyip yoğurabilirsiniz. Kakaolu hamur iyice özdeşleşince beyaz hamur gibi 2 eş parçaya bölünür.
Üzeri örtülü 40 dakika mayalandırılır. Mayadan sonra tezgah biraz unlanır ve beyaz hamur dikdörtgen biçimde açılır.
Aynı ölçülere yakın olarak kakaolu hamurun biri daha açılır. Beyaz hamura fırça ile su sürülür.
Üzerine kakaolu hamur koyulur ve merdane ile biraz daha ezilip fırça ile su sürülür. Bu aşamada isterseniz tahin de sürebilirsiniz.
Daha sonra hamur rulo şeklinde sarılır ve 2 parmak genişliğinde kesilip yağlı kağıt serilir tepsiye dizilir.
Diğer bezelerde aynı şekilde hazırlandıktan sonra çöreklerin üzerine yumurta sarılar sürülür.
Önceden ısıtılan 200 derece fırında 15- 20 dakika kadar pişirilir. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Afiyet olsun

Çaya Eşlikçi İki Renkli Tatlı Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt