Cennet Hurmalı Tatlı Tanımı İçin Gereçler
1 lt süt
1 su bardağı şeker
2 tepeleme yemek kaşığı un
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Yarım çay bardağı mavi haşhaş
3 adet olgunlaşmış yumuşak cennet hurması
Cennet Hurmalı Tatlı Tanımı Yapılışı
Öncelikle muhallebimiz için tenceremize süt, un, nişasta, yumurta sarısı ve şekeri ilave ederek homojen hale gelene kadar karıştırıyoruz.
Ocağa alıp göz göz olana kadar pişiriyoruz.
Ocaktan tereyağı, vanilya ve haşhaşı da ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.
Servis kaplarımıza alıyoruz. Cennet hurmasının yalnızca baş kısmındaki çiçeğini alıp rondodan geçiriyoruz ve soğuyan muhallebilerimizin üzerine ekliyoruz.
Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis ediyoruz.
Afiyet olsun
1 lt süt
1 su bardağı şeker
2 tepeleme yemek kaşığı un
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Yarım çay bardağı mavi haşhaş
3 adet olgunlaşmış yumuşak cennet hurması
Cennet Hurmalı Tatlı Tanımı Yapılışı
Öncelikle muhallebimiz için tenceremize süt, un, nişasta, yumurta sarısı ve şekeri ilave ederek homojen hale gelene kadar karıştırıyoruz.
Ocağa alıp göz göz olana kadar pişiriyoruz.
Ocaktan tereyağı, vanilya ve haşhaşı da ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.
Servis kaplarımıza alıyoruz. Cennet hurmasının yalnızca baş kısmındaki çiçeğini alıp rondodan geçiriyoruz ve soğuyan muhallebilerimizin üzerine ekliyoruz.
Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis ediyoruz.
Afiyet olsun