Cepli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1,5 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1,5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
Yarım su bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Arası için;
Sıvı yağ
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Susam, çörek otu
Cepli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç bütün materyalleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
Unu azar azar ek ederek yumuşak bir hamur elde edin.
Mayalanması için en az 1 saat bekletin.
Mayalanan hamuru eşit ölçüde bölerek beze haline getirelim.
Beze haline gelen hamurları tatlı tabağı boyutunda açıp d formunda kapatıp tekrar yağlanıp tekrar üstüne d olarak kapatıyoruz.
Üstüne yumurta sarısı ve susam çörek otunu atıp 30 dakika tepside mayalanmasını bekliyoruz.
Tekrar mayalanan hamuru 180 dere evvelden ısıtılmış fırına koyup 35-40 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun….
Cepli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1,5 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1,5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
Yarım su bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Arası için;
Sıvı yağ
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Susam, çörek otu
Cepli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç bütün materyalleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
Unu azar azar ek ederek yumuşak bir hamur elde edin.
Mayalanması için en az 1 saat bekletin.
Mayalanan hamuru eşit ölçüde bölerek beze haline getirelim.
Beze haline gelen hamurları tatlı tabağı boyutunda açıp d formunda kapatıp tekrar yağlanıp tekrar üstüne d olarak kapatıyoruz.
Üstüne yumurta sarısı ve susam çörek otunu atıp 30 dakika tepside mayalanmasını bekliyoruz.
Tekrar mayalanan hamuru 180 dere evvelden ısıtılmış fırına koyup 35-40 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun….
Cepli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı