Cepli Poğaça

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Cepli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeleri için :
2 adet yumurta (Sarısı üstüne )
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 paket 11 gramlık toz maya
Ya da bir paket yaş maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
Alabildiği kadar un (Yumuşak bir hamur olacak)
Arasına sürmek için sıvı yağ
Kıvırcık,salam,beyaz peynir yada kaşar

Cepli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için sütü ılıtıp mayayı üzerine döküp eritiyoruz.
Tum sıvı malzemeleri ekledikten sonra kalan malzemeleri ekleyip unu ilave etmeye başlayın.
Kusura bakmayın un için net ölçü belirlemedim.
Yumuşak bir hamur olunca toparlayıp mayalanması için üstünü kapatıyoruz.
Mayası geldikten sonra orta büyüklükte bezelere ayırıp elimizle yuvarlak sekil veriyoruz. Bu aşamada elimizi sıvı yağa batırıp yaparsak hem kolay olur hemde cep kısımları pisince rahat açılır.
Yuvarlak olan hamuru yağlayıp önce iki kat sonra 4 kat yapın.
Üzerine yumurta sarısı ve susam ile fırınlayabilirsiniz.
Ben 200 derecede pişirdim siz fırınınıza göre ayarlayın lütfen. Videolu yapımı için instagram sayfamı ziyaret edebilirsiniz @yaseminin_mutfagi_.
Cepli Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt