Cepli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
6 su bardağı un (5 bardaktan sonra kontrollü dökün)
2 su bardağı ılık süt (300ml)
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yumurta akı(sarısı üzerine sürülecek)
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
İçine:
Kaşar yada beyaz peynir
Marul
Salam
Üzerine:
Susam
Cepli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle süt, sıvı yağ, yumurta akı, şeker, maya ve tuz karıştırılır.
Unu kontrollü dökerek yumuşak hamur elde edin.
1 saat mayalanmaya bırakın.
Verdiğim ölçülerden tam 20adet poğaça çıkıyor.Normal poğaça yapar gibi büyük bezeler almayın 17-18 adet çıkacak ona göre bezenizin büyüklüğünü ayarlarsınız.
Hamurun tamamını önce 20 adet beze çıkacak şekilde paylara bölün ve yuvarlayın. Tezgaha dizin.
Üzerini örtüp 10 dakika dinlendirin.
Sonra tamamına elinizle bastırarak biraz açın.
Üzerine bez örtün ve tek tek yapmaya başlayın.
Bezeleri ortasından bastırarak açın. Yağlayın ve ikiye katlayın. Tekrar yağlayın ve tekrar katlayın.
Hamur bitene kadar bu işlemi yapın.
Tepsiye dizip üzerini bez ile örtüp 10 dakika da tepsi mayası yapın.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
180-200 derecede alt üst pişirin.
Poğaçaları pişince mutlaka dinlendirin.
Soğuyunca araları daha kolay açılır.
İstediğiniz malzeme ile süsleyin.
Ben marul, salam ve peynir kullandım. Siz isterseniz salam vb şeylerde yapabilirsiniz.
Afiyet olsun
Cepli Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
6 su bardağı un (5 bardaktan sonra kontrollü dökün)
2 su bardağı ılık süt (300ml)
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yumurta akı(sarısı üzerine sürülecek)
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
İçine:
Kaşar yada beyaz peynir
Marul
Salam
Üzerine:
Susam
Cepli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle süt, sıvı yağ, yumurta akı, şeker, maya ve tuz karıştırılır.
Unu kontrollü dökerek yumuşak hamur elde edin.
1 saat mayalanmaya bırakın.
Verdiğim ölçülerden tam 20adet poğaça çıkıyor.Normal poğaça yapar gibi büyük bezeler almayın 17-18 adet çıkacak ona göre bezenizin büyüklüğünü ayarlarsınız.
Hamurun tamamını önce 20 adet beze çıkacak şekilde paylara bölün ve yuvarlayın. Tezgaha dizin.
Üzerini örtüp 10 dakika dinlendirin.
Sonra tamamına elinizle bastırarak biraz açın.
Üzerine bez örtün ve tek tek yapmaya başlayın.
Bezeleri ortasından bastırarak açın. Yağlayın ve ikiye katlayın. Tekrar yağlayın ve tekrar katlayın.
Hamur bitene kadar bu işlemi yapın.
Tepsiye dizip üzerini bez ile örtüp 10 dakika da tepsi mayası yapın.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
180-200 derecede alt üst pişirin.
Poğaçaları pişince mutlaka dinlendirin.
Soğuyunca araları daha kolay açılır.
İstediğiniz malzeme ile süsleyin.
Ben marul, salam ve peynir kullandım. Siz isterseniz salam vb şeylerde yapabilirsiniz.
Afiyet olsun
Cepli Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı