Cepli Poğaça

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Cepli Poğaça Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya
1,5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ
4,5 su bardağı kadar un
Üzeri ı̇çin
Yumurta sarısı
Çörek otu, susam

Cepli Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Sıvı gereçleri ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştırın. (ı̇sterseniz su yerine 2 bardak süt ile de yapabilirsiniz. )
Tuz ve ölçülü olarak un eği yaparak ele yapışmaz kulak göğsü yumuşaklığında hamur yoğurun.
Üzerini kapatıp güzelce mayalandırın.
Mayalanan hamurun gazını almak için biraz yoğurun. Yaklaşık yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
Merdane yada elinizle kare şeklinde açıp sıvı yağ sürün. Yarım daire şeklinde 2’ye katlayın ve tekrar yağ sürün.
Üçgen olacak şekilde kapatın. Tepsiye dizip 10 dk üzerini bir bez ile örtelim.
Daha sonra üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpin.
Pişip birinci sıcaklığı çıkınca ortalarına domates, kıvırcık, kaşar salatalık vs koyup servis yapın. Afiyet şifa olsun.
 
Üst Alt