Cepli Poğaça Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağ eritiyoruz( içine sürmek için )
1 adet yumurta
1 kilodan fazla un
Çörek otu
İçi için;
Salam
Domates
Kaşar peyniri
Marul
Cepli Poğaça Tanımı Yapılışı
Materyalleri yoğurma kabına alıyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamuru bezelere ayırıyoruz.
Bezeleri merdane yardımıyla açarak içine tereyağ sürüyoruz üst üste katlayarak tepsiye yerleştiriyoruz.
10-15 dk tepsi mayası veriyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz, çörek otu serpiyoruz.
200 derece fırında kızarana kadar pişiyoruz.
Poğaçaların ortasını yavaşça açarak dilimlediğimiz domatesleri ,kaşarı,salamı ve marulu koyuyoruz afiyet olsunn
Hamuru için;
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağ eritiyoruz( içine sürmek için )
1 adet yumurta
1 kilodan fazla un
Çörek otu
İçi için;
Salam
Domates
Kaşar peyniri
Marul
Cepli Poğaça Tanımı Yapılışı
Materyalleri yoğurma kabına alıyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamuru bezelere ayırıyoruz.
Bezeleri merdane yardımıyla açarak içine tereyağ sürüyoruz üst üste katlayarak tepsiye yerleştiriyoruz.
10-15 dk tepsi mayası veriyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz, çörek otu serpiyoruz.
200 derece fırında kızarana kadar pişiyoruz.
Poğaçaların ortasını yavaşça açarak dilimlediğimiz domatesleri ,kaşarı,salamı ve marulu koyuyoruz afiyet olsunn