Cepli Poğaça Tanımı İçin Materyaller
Hamur için gereçler;
2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket instant maya
7 -7 buçuk su bardağı kadar un( unu azar azar ekleyelim markasına nazaran değişiklik gösterebilir)
Hamur ortalarına sürmek için;
Sıvı yağ
Poğaçaların ortasına koymak için;
Marul
Domates
Salatalık
Kaşar peyniri
Salam
Cepli Poğaça Tanımı Yapılışı
Un hariç hamur için başka materyaller bir kapta evvel el çırpıcısı ile karıştırılır.
Akabinde un eklenerek yoğurulmaya başlanır.
Unu azar azar ekleyelim.
Hamur elimizi bırakmaya başlayınca olmuş demektir. Çok katı bir hamur olmasın.
Yaklaşık bir saat hamuru mayalandırmak için bekliyoruz.
Mayalanan hamurdan yumurtadan biraz büyük bezeler alarak elimizle yuvarlıyoruz. (ben bezelerimi biraz büyük tuttum 11 adet poğaça çıktı, küçük beze yaparak daha çok elde edebilirsiniz)
Aldığımız bezeleri pasta tabağı genişliğinde elimizle genişletip ortasına yarım daire biçiminde yağlıyoruz.
Akabinde yarım daire olacak biçimde katlıyoruz ve tekrar yarım dairenin yarısını yağlayıp ikinci ke katlıyoruz.
Hamurumuz muska formunu alacak.
Tüm bezeleri yağlayıp katlayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
Üzerine yumurta sarısı ve susam sürerek evvelden ısıtılmış 190 derece fırında alt üst ayarda üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Pişen poğaçaları birinci sıcağı çıkınca ortalarına marul ince dilimlenmiş kaşar domates salatalık ve salam ile servis edebilirsiniz.
Hamur için gereçler;
2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket instant maya
7 -7 buçuk su bardağı kadar un( unu azar azar ekleyelim markasına nazaran değişiklik gösterebilir)
Hamur ortalarına sürmek için;
Sıvı yağ
Poğaçaların ortasına koymak için;
Marul
Domates
Salatalık
Kaşar peyniri
Salam
Cepli Poğaça Tanımı Yapılışı
Un hariç hamur için başka materyaller bir kapta evvel el çırpıcısı ile karıştırılır.
Akabinde un eklenerek yoğurulmaya başlanır.
Unu azar azar ekleyelim.
Hamur elimizi bırakmaya başlayınca olmuş demektir. Çok katı bir hamur olmasın.
Yaklaşık bir saat hamuru mayalandırmak için bekliyoruz.
Mayalanan hamurdan yumurtadan biraz büyük bezeler alarak elimizle yuvarlıyoruz. (ben bezelerimi biraz büyük tuttum 11 adet poğaça çıktı, küçük beze yaparak daha çok elde edebilirsiniz)
Aldığımız bezeleri pasta tabağı genişliğinde elimizle genişletip ortasına yarım daire biçiminde yağlıyoruz.
Akabinde yarım daire olacak biçimde katlıyoruz ve tekrar yarım dairenin yarısını yağlayıp ikinci ke katlıyoruz.
Hamurumuz muska formunu alacak.
Tüm bezeleri yağlayıp katlayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
Üzerine yumurta sarısı ve susam sürerek evvelden ısıtılmış 190 derece fırında alt üst ayarda üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Pişen poğaçaları birinci sıcağı çıkınca ortalarına marul ince dilimlenmiş kaşar domates salatalık ve salam ile servis edebilirsiniz.