Son konular

Cepli Poğaça

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Cepli Poğaça Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
5-5.5 su bardağı un
1 adet yumurta
Ortası için;
Marul
Domates
Peynir
Bu ölçülerle 15 adet çıkıyor.


Cepli Poğaça Tanımı Yapılışı

Öncelikle bir cezvede 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı suyu ılık olacak biçimde ısıtalım.
Isınınca içerisine 1 yemek kaşığı şekeri ekleyip karıştıralım.
Şeker eriyince yoğurma kabımıza dökelim ve üzerine mayayı ekleyip maya eriyene kadar karıştıralım. (şekerli süt sayesinde maya daha süratli aktifleşecektir.).
Daha sonra üzerine yarım su bardağı sıvı yağı ve 1 tatlı kaşığı tuz ve üzerine süreceğimiz yumurta sarısını ayırıp beyazınıda hamura katıp karıştırıyoruz.
Karıştırdıktan sonra denetimli bir biçimde unu ekleyelim yumuşak bir hamur olunca üzerini hava almayacak halde sıkıca kapatıp 1-1. 5 saat mayalanmaya bırakalım.
Hamur mayalanınca hamuru ceviz büyüklüğünde kesimlere ayıralım. 15adet olması lazım.
Daha sonra bu bezeleri tatlı tabağından biraz küçük olacak biçimde açalım üzerine elimizle ve ya fırça yardımıyla sıvı yağ sürelim.
Sonra ikiye katlayalım yeniden yağ sürelim tekrar katlayalım. ( yağ sürmemizin maksadı cep olacak kısımların birbirine yapışmaması. ).
Bütün bezelere bu süreci uygulayalım.
Bitince tepsinin üzerine nemli bir bez kapatalım ve 15dakika tepside mayalanmasını bekleyelim.
Mayalanınca üzerine yumurta sarısı isteğe bağlı susam serpip 180 derecelik fırında alt üst kızarana kadar pişirelim.
Poğaçalar pişince tepsiyi çıkartıp üzerine nemli bir bez kapatarak poğaçaların soğumasını bekleyelim daha sonra cep kısımlarına isteğe bağlı gereç koyalım.
Afiyet olsun
 

Similar threads

  • Soru
Cepli Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket instant maya 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ Aldığı kadar un Arası için; Sıvı yağ Üzeri için; 1 adet yumurta sarısı Susam, çörek otu Cepli Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Cepli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 6 su bardağı un (5 bardaktan sonra kontrollü dökün) 2 su bardağı ılık süt (300ml) Yarım su bardağı sıvı yağ 2 yumurta akı(sarısı üzerine sürülecek) 1 paket kuru maya 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz İçine: Kaşar yada beyaz peynir Marul Salam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Cepli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 1,5 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1,5 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket instant maya Alabildiği kadar un Arasına sürmek için ; Sıvı yağ Üzeri için; 1 yumurta sarısı Çörekotu, susam Cepli Poğaça Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Cepli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 su bardağından bir parmak eksik ılık su 1 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı kuru maya Tuz Alabildiğince un (yaklaşık 4 su bardağı un kullandım markaya göre değişir). Arası için; Sıvıyağ Üzeri için; 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Cepli Poğaça Tanımı İçin Materyaller Hamur için gereçler; 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak) 2 su bardağı ılık süt 1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ 1 yemek kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 paket instant maya 7 -7 buçuk su bardağı kadar un( unu azar azar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
Üst Alt