Son konular

Çerkes Çorbası

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Çerkes Çorbası Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı dövme (aşurelik buğday)
1 kesim tavuk but ya da yarım kesim kemikli göğüs
1 küçük konserve mısır
2 çay kaşığı tuz
Dövmeyi ve tavuğu haşlamak için yaklaşık 2 litre su
Terbiyesi için:
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
Servis için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Çerkes Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Dövmeyi bir gece evvelden yahut çorbayı yapmaya başlamadan 4-5 saat evvel suya ıslamalısınız.
Güzelce şişen dövmeleri yaklaşık 3-4 su bardağı su ile 15-20 dakika haşlamalısınız, düzgünce nişastasını salmış olmalı.
Tavuğu üzerini geçecek kadar su ile haşlamalı ve soğuduktan sonra didiklemelisiniz.
Terbiyesi için yumurta sarısı, yoğurt ve unu bir kapta pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırmalısınız.
Terbiyenin üzerine tavuğun suyundan dökmeli ve ılıklaşmasını sağlamalısınız. (benim tavuk suyum 3 bardak kalmıştı hepsini kullandım).
Ilıklaşan terbiyeyi yavaş yavaş karıştıra karıştıra dövmelerin üzerine dökmelisiniz.
Çok kısa müddette kıvam alacaktır, bu haliyle 5-10 dakika pişirip altını kapatmaya yakın mısırı ve tuzunu eklemelisiniz.
Yoğurtlu çorbalarda tuz genelde en son atılır.
Son olarak tereyağını eritip toz kırmızı biberi kızdırmalısınız.
Kızdırılmış toz biberli tereyağını çorbayı kaselere alıp servis ederken kullanabilirsiniz.
Çerkes Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Mantılı Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı mantı 1 su bardağı haşlanmış nohut 8 su bardağı su Terbiyesi için: 1,5 su bardağı yoğurt 2 yemek kaşığı un 1 adet yumurta sarısı 1,5 tatlı kaşığı tuz Tereyağı sos için: 3 yemek kaşığı tereyağı 2 diş sarımsak 1,5 tatlı kaşığı nane 1,5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Mülayim Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağ 4 yemek kaşığı zeytinyağ 3 diş dövülmüş sarımsak 3 su bardağı su 3 su bardağı et suyu (Yada 6 su bardağı et suyu da koyabilirsiniz daha lezzetli olur) 1 çay kaşığı zerdeçal 1 çay kaşığı karabiber Terbiyesi için: 6...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Patatesli Ve Peynirli İç Harcıyla Çerkes Mantısı Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 1 adet yumurta 3 su bardağı un 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz Patatesli iç harç için; 3 adet patates 1-2 adet soğan ½ tatlı kaşığı biber salçası 2 yemek kaşığı zeytinyağ Tuz Peynirli iç harç için; 1 kase...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Cennet Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 kesim tavuk göğsü 2 yemek kaşığı tereyağı(yoksa sıvı yağ kullanabilirsiniz) 3 yemek kaşığı mısır unu 1 adet soğan 2 adet patates 2 diş sarımsak Tuz Karabiber 1 çay kaşığı sarımsak toz 2 su bardağı tavuk suyu 5 su bardağı sıcak su Üzeri için; Sıvı yağ Toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Sehriyeli Tarhana Çorbası Tanımı İçin Gereçler 1 tatlı kaşığı biber salçası 6 yemek kaşığı tarhana Yarım su bardağı tel şehriye 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı 7-8 bardak su Yarım yemek kaşığı nane Tuz Sehriyeli Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Orta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt