Çeşme Kumrusu Tanımı İçin Materyaller
Ekmek İçin
Yarım su bardağı ılık su
1 yumurta
2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
1 tatlı kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım çay kaşığı tuz
Un
Ekmek Üzeri İçin
Susam
1 tatlı kaşığı pekmez
İç Harcı İçin
Sosis
Salam
Sucuk
Kaşar peyniri
Kornişon turşu
Domates
Ketçap
Mayonez
Çeşme Kumrusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Ekmek için yumurta ılık su tereyağı maya şeker ve tuzu derin bir kaba koyup güzelce çırpalım. Unu azar azar ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım. 45 dakika kadar mayalandıralım.
Elimizle ekmek hali verelim. Pekmezi 2 tatlı kaşığı su ile sulandıralım. Hamuru evvel pekmeze sonra susama batıralım.
Evvelden ısınmış 200 derece fırında pişirelim. Salam sosis ve sucuğu doğrayıp ızgara tavasında pişirelim. İri dilimlenmiş kaşarı da erimesi için tava içerisine alalım.
Ekmeklerimizin içini tavada hafif kızartalım. Ekmek içerisine sırasıyla ketçap mayonez sosis salam sucuk domates turşu ve son olarak kaşar peyniri ekleyelim. Afiyetle yiyelim
Ekmek İçin
Yarım su bardağı ılık su
1 yumurta
2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
1 tatlı kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım çay kaşığı tuz
Un
Ekmek Üzeri İçin
Susam
1 tatlı kaşığı pekmez
İç Harcı İçin
Sosis
Salam
Sucuk
Kaşar peyniri
Kornişon turşu
Domates
Ketçap
Mayonez
Çeşme Kumrusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Ekmek için yumurta ılık su tereyağı maya şeker ve tuzu derin bir kaba koyup güzelce çırpalım. Unu azar azar ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım. 45 dakika kadar mayalandıralım.
Elimizle ekmek hali verelim. Pekmezi 2 tatlı kaşığı su ile sulandıralım. Hamuru evvel pekmeze sonra susama batıralım.
Evvelden ısınmış 200 derece fırında pişirelim. Salam sosis ve sucuğu doğrayıp ızgara tavasında pişirelim. İri dilimlenmiş kaşarı da erimesi için tava içerisine alalım.
Ekmeklerimizin içini tavada hafif kızartalım. Ekmek içerisine sırasıyla ketçap mayonez sosis salam sucuk domates turşu ve son olarak kaşar peyniri ekleyelim. Afiyetle yiyelim