Ceviz Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
250 gram margarin(oda ısısı)
Yarım su bardağı şeker.
Çay kaşığı ucuyla tuz
5 su bardağı un(kontrollü koyun)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
iç harcı:
1 paket petibör bisküvi
yarım su bardağı ceviz içi
1 su bardağı süt 50 gram margarin ( eritilmiş̧)
1.5 su bardağı şeker 2 çorba kaşığı kakao
Ceviz Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur materyallerini bir kaba alarak ele yapışmayan yumuşak bi hamur elde edin.
Sonra hamurdan cevizden biraz küçük parçalar alıp yuvarlayın.
Makineye koyup alt üst çevirerek kızarmasını sağlayın.
İç harç gereçleri karıştırın pişen ceviz şekillerinin içini doldurup yapıştırın.
Arzu ederseniz içine muhallebide yapıp koyabilirsiniz afiyet olsun.
Ceviz Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
250 gram margarin(oda ısısı)
Yarım su bardağı şeker.
Çay kaşığı ucuyla tuz
5 su bardağı un(kontrollü koyun)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
iç harcı:
1 paket petibör bisküvi
yarım su bardağı ceviz içi
1 su bardağı süt 50 gram margarin ( eritilmiş̧)
1.5 su bardağı şeker 2 çorba kaşığı kakao
Ceviz Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur materyallerini bir kaba alarak ele yapışmayan yumuşak bi hamur elde edin.
Sonra hamurdan cevizden biraz küçük parçalar alıp yuvarlayın.
Makineye koyup alt üst çevirerek kızarmasını sağlayın.
İç harç gereçleri karıştırın pişen ceviz şekillerinin içini doldurup yapıştırın.
Arzu ederseniz içine muhallebide yapıp koyabilirsiniz afiyet olsun.
Ceviz Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı