Cevizli Ay Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
125 gram margarin
1 adet yumurta (Sarısı üzerine)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı irmik
1.5 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2-2.5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
Şerbeti için;
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Cevizli Ay Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbetimizi yapalım ve soğumaya bırakalım tatlı sıcak şerbet soğuk olacak.
Daha sonra margarin, pudra şekeri, yumurta, irmik ve cevizi güzelce bir kaba alalım güzelce karıştıralım.
Ardından kabartma tozu, vanilya ve unu ek edelim unu denetimli ekleyin yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
Daha sonra hamuru tezgaha alalım ve elimizle düzeltip çay bardağıyla ay biçiminde keselim üzerine yumurta sarısını sürün.
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında kızarsan kadar pişirelim.
Pişen tatlımızın üzerine soğuk şerbetimizi dökelim. Afiyet olsun
Cevizli Ay Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram margarin
1 adet yumurta (Sarısı üzerine)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı irmik
1.5 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2-2.5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
Şerbeti için;
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Cevizli Ay Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbetimizi yapalım ve soğumaya bırakalım tatlı sıcak şerbet soğuk olacak.
Daha sonra margarin, pudra şekeri, yumurta, irmik ve cevizi güzelce bir kaba alalım güzelce karıştıralım.
Ardından kabartma tozu, vanilya ve unu ek edelim unu denetimli ekleyin yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
Daha sonra hamuru tezgaha alalım ve elimizle düzeltip çay bardağıyla ay biçiminde keselim üzerine yumurta sarısını sürün.
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında kızarsan kadar pişirelim.
Pişen tatlımızın üzerine soğuk şerbetimizi dökelim. Afiyet olsun
Cevizli Ay Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı