Cevizli Ay Tatlısı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Cevizli Ay Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
125 gram tereyağ arzuya göre margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yumurta(1 tanesinin sarısı üzerine ayrılacak)
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yaklaşık 2 su bardağı un(mutlaka kontrollü)
Üzeri için;
Ayırdığımız yumurtanın sarısı

Cevizli Ay Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım.
Malzemeleri uygun bi tencereye alıp 10 dakika kaynatalım.
Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu sıkıp 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Hamuru için un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
Unu kontrollü bir şekilde ilave edip yumuşak kıvamlı bi hamur elde edelim.
Hamuru tezgahta 2 eşit parçaya ayırıp rulo şeklinde açalım.
Çok ince olmayacak şekilde üzerine bastırarak şekil verip bardak yada kalıpla ay şeklinde keselim.
Yağladığımız fırın tepsisine dizip üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim.
Çatalla çizik atıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak pişirelim.
Fırından çıkan tatlımızı ılık şerbetle buluşturan.
Tamamem şerbetini çektikten sonra fıstık serpip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun..
Cevizli Ay Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt