Cevizli Çarşaf Böreği Tanımı İçin Gereçler
Hamuru İçin
6 su bardağı un
2, 5 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı tuz
İçine
2 su bardağı dövülmüş ceviz
Üzerine
Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı
Not yarım kase zeytinyağı da bekleyecek olan açtığımız hamurların üzerine sürmek için kullanılacak
Cevizli Çarşaf Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
İncecik açması güç ancak o tatta da bir börek yemek istiyorum diyenlere enfes bir börek hem güç değil hem herkesin yapabileceği kolaylıkta hem de enfes bir börek
Hamurun hazırlanması için büyük ve derin bir kaba 6 su bardağı unu ve 1 yemek kaşığı tuzu dökün ve karıştırın.
Sonra karışımın ortasını açıp ocakta 5-10 saniye tuttuğunu ılık 2, 5 su bardağı suyu (Kesinlikle sıcak olmasın) azar azar döküp karıştırın, tekrar döküp karıştırın. Kısaca su bitesiye kadar suyu denetimli dökün. Ben yaparken tam geldi, lakin una nazaran değişebiliyor aldığı su ölçüsü
Hamuru güzelce yoğurun. Ben hatta tezgahın üstüne alıp orda düzgünce yoğuruyorum daha rahat ve düzgün oluyor.
Sonra bu yoğurduğumuz hamuru amasya elması büyüklüğünde bezelere ayıralım (12 beze çıkıyor), altını unladığınız bir tepsiye dizip üstüne örtü örtülü biçimde 10-15 dakika beklesin.
Böreğin üretim evresi için bekleyen bezeleri küçük tatlı tabağı büyüklüğünde açıp üstünün her yerine zeytinyağı gelmiş olacak biçimde sürün. Her beze için tıpkı süreci yapın. Üstüne zeytinyağı sürülen açılmış bezeler üstüste koyulabilir, yapışmıyor hepsine tıpkı süreci yaptıktan sonra bunlar 40 dakika beklesin.
Bekleyen açılmış bezeleri yere serdiriniz pak bir sofra örtüsü üzerinde iki kişi birlikte elinizin karşıtıyla yumuşak halde karşılıklı havada genişletmeye çalışın. Öncelikle hamurun ortasını inceltirseniz, örtünün üstüne koyup kenarlarını çekiştirerek de inceltebilirsiniz.
Güzelce incelettiğiniz hamurun üstüne azcık fırça yardımıyla zeytinyağı serpiştirin ve sonrasında da istediğiniz bolluğa nazaran dövülmüş ceviz serpin.
Hamurun geniş olan tarafında ki örtünün kenarından tutup havaya kaldırarak hamuru rulo haline getirmeye çalışın. Rulo olan cevizli hamurları tepsiye dizin.
En üstüne de zeytinyağı sürüp fırına verin. Çok lezzetli bu böreği birinci çıktığında o çıtırı ile yemek bir kusursuz oluyor, yanına da boş köpüklü ayran, offf kiii ne offf Afiyet olsun
Hamuru İçin
6 su bardağı un
2, 5 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı tuz
İçine
2 su bardağı dövülmüş ceviz
Üzerine
Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı
Not yarım kase zeytinyağı da bekleyecek olan açtığımız hamurların üzerine sürmek için kullanılacak
Cevizli Çarşaf Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
İncecik açması güç ancak o tatta da bir börek yemek istiyorum diyenlere enfes bir börek hem güç değil hem herkesin yapabileceği kolaylıkta hem de enfes bir börek
Hamurun hazırlanması için büyük ve derin bir kaba 6 su bardağı unu ve 1 yemek kaşığı tuzu dökün ve karıştırın.
Sonra karışımın ortasını açıp ocakta 5-10 saniye tuttuğunu ılık 2, 5 su bardağı suyu (Kesinlikle sıcak olmasın) azar azar döküp karıştırın, tekrar döküp karıştırın. Kısaca su bitesiye kadar suyu denetimli dökün. Ben yaparken tam geldi, lakin una nazaran değişebiliyor aldığı su ölçüsü
Hamuru güzelce yoğurun. Ben hatta tezgahın üstüne alıp orda düzgünce yoğuruyorum daha rahat ve düzgün oluyor.
Sonra bu yoğurduğumuz hamuru amasya elması büyüklüğünde bezelere ayıralım (12 beze çıkıyor), altını unladığınız bir tepsiye dizip üstüne örtü örtülü biçimde 10-15 dakika beklesin.
Böreğin üretim evresi için bekleyen bezeleri küçük tatlı tabağı büyüklüğünde açıp üstünün her yerine zeytinyağı gelmiş olacak biçimde sürün. Her beze için tıpkı süreci yapın. Üstüne zeytinyağı sürülen açılmış bezeler üstüste koyulabilir, yapışmıyor hepsine tıpkı süreci yaptıktan sonra bunlar 40 dakika beklesin.
Bekleyen açılmış bezeleri yere serdiriniz pak bir sofra örtüsü üzerinde iki kişi birlikte elinizin karşıtıyla yumuşak halde karşılıklı havada genişletmeye çalışın. Öncelikle hamurun ortasını inceltirseniz, örtünün üstüne koyup kenarlarını çekiştirerek de inceltebilirsiniz.
Güzelce incelettiğiniz hamurun üstüne azcık fırça yardımıyla zeytinyağı serpiştirin ve sonrasında da istediğiniz bolluğa nazaran dövülmüş ceviz serpin.
Hamurun geniş olan tarafında ki örtünün kenarından tutup havaya kaldırarak hamuru rulo haline getirmeye çalışın. Rulo olan cevizli hamurları tepsiye dizin.
En üstüne de zeytinyağı sürüp fırına verin. Çok lezzetli bu böreği birinci çıktığında o çıtırı ile yemek bir kusursuz oluyor, yanına da boş köpüklü ayran, offf kiii ne offf Afiyet olsun