Cevizli Çavdar Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
4 su bardağı çavdar unu (500 gram)
1.5 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya veya yarım paket yaş maya
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı doğranmış ceviz
Üzeri için;
1 yemek kaşığı un
Cevizli Çavdar Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un ve ceviz hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alalım ve karıştıralım.
Ardından unu ekleyerek iyice yoğuralım. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim ve içine cevizi ekleyip karıştırdıktan sonra unladığımız tezgaha alalım ve 2 dakika daha yoğuralım.
Hamurumuzu yağlı kağıt serdiğimiz kalıba alalım ve üstünü kapatıp 1 saat mayalandıralım. Mayalanan hamurumuza hiç dokunmadan üzerine 1 kaşık unu eleyelim.
Dilerseniz bıçak yardımıyla üzerine şekil verebilirsiniz. 10 dakika daha mayalandıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika kızarana kadar pişirelim.
Pişen ekmeğimizi 15-20 dakika sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyebiliriz. Afiyet olsun
Cevizli Çavdar Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 su bardağı çavdar unu (500 gram)
1.5 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya veya yarım paket yaş maya
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı doğranmış ceviz
Üzeri için;
1 yemek kaşığı un
Cevizli Çavdar Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un ve ceviz hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alalım ve karıştıralım.
Ardından unu ekleyerek iyice yoğuralım. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim ve içine cevizi ekleyip karıştırdıktan sonra unladığımız tezgaha alalım ve 2 dakika daha yoğuralım.
Hamurumuzu yağlı kağıt serdiğimiz kalıba alalım ve üstünü kapatıp 1 saat mayalandıralım. Mayalanan hamurumuza hiç dokunmadan üzerine 1 kaşık unu eleyelim.
Dilerseniz bıçak yardımıyla üzerine şekil verebilirsiniz. 10 dakika daha mayalandıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika kızarana kadar pişirelim.
Pişen ekmeğimizi 15-20 dakika sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyebiliriz. Afiyet olsun
Cevizli Çavdar Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı