Son konular

Cevizli Gülaç Tarifi

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Cevizli Gülaç Tarifi İçin Malzemeler
10 yaprak güllaç
1,5 litre süt
2 su bardağı şeker
çekilmiş ceviz
2 yemek kaşığı gül suyu (İsteğe göre)
Üzeri için;
Ceviz
Toz antep fıstığı (İstediğinizi kullanabilirsiniz evinizde hangisi varsa )

Cevizli Gülaç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Güllaç tatlısını yapmak için; öncelikle süt ve şekeri tencereye alarak ısıtıyoruz, şekerler tamamen erisin.
Daha sonra, sütü oda sıcaklığında ılınmaya bırakıyoruz. Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur o nedenle el yakmayacak şekilde olmalı sonra tatlıyı tepsiye döşüyoruz.
Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde derince bir tepsiye koyuyoruz.
Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt döküyoruz.
Beş güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayalım ve.
Katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpelim ve üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak serelim.
Kalan şekerli sütten bir su bardağı kadar alalım.
İçerisine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyip tatlının üzerine gezdirelim (Ben gül suyu kullanmadım siz isterseniz kullanabilirsiniz)
Tatlıyı buz dolabında muhafaza ediniz.
En az 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz. Şimdiden deneyenlerin ellerine sağlık affiyet olsun.
Cevizli Gülaç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Güllaç Tarifi İçin Malzemeler 10 yaprak güllaç 7.5 su bardağı süt (Yani 1.5 litre) 2 su bardağı şeker Fındık veya ceviz (İsteğe bağlı) 2 yemek kaşığı gül suyu (İsteğe bağlı) Çilek (İsteğe bağlı) Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Sütü ve şekeri karıştırıp ocağa alıyoruz, sütü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
  • Soru
Güllaç (Gülsulu) Tanımı İçin Malzemeler 2 litre süt 2 su bardağı şeker (200 ml. ) 2 yemek kaşığı gül suyu ( dilek eden ölçüsünü azaltabilir) 12 adet güllaç yaprağı Üzerini süslemek için; Vişne Toz antep fıstığı Güllaç (Gülsulu) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle süt ve şekeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Güllaç Ramazanın Baş Tacı Tanımı İçin Malzemeler 12 yaprak güllaç 1,5 litre süt 2 su bardağı şeker Çekilmiş ceviz 2 yemek kaşığı gül suyu (İsteğe göre) Üzeri için; Antep fıstığı Kuru gül Yada ceviz aslında meskende ne varsa Güllaç Ramazanın Baş Tacı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Tam Kıvamında Güllaç Tanımı İçin Malzemeler 12 yaprak güllaç 7 su bardağı süt 1 ,5 su bardağı şeker 1 çay bardağı ceviz,fındık,fıstık Üzeri için Nar,vişne yahut frambuaz Antep fıstığı Tam Kıvamında Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Bir tencereye süt ve şekeri alalım. Ocakta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Ramazan Ayının Hafif Tatlısı Güllaç Tanımı İçin Malzemeler 1.5 litre süt 2 su bardağı şeker 1 yemek kaşığı gül suyu 1 bardak çekilmiş ceviz 10 yaprak güllaç Üzeri için; Ceviz Toz antep fıstığı Şeker böğürtlen Ramazan Ayının Hafif Tatlısı Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
Üst Alt