Cevizli Gullac (Tam Kıvam) Tarifi İcin Malzemeler
*10 yaprak gullac
*2 litre sut
*2, 5 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
Uzeri icin
*Ceviz kiraz cilek vs
Cevizli Gullac (Tam Kıvam) Tarifi Yapılışı Ramazan Ayı ’nın Vazgecilmez Ve bi okadar da pratik tatlısı Gullac ’ı daha once denemediyseniz denemenizi tavsiye ederim Kendine Has tadı Ve Yemekten sonra rahatsızlık hissi vermeden tuketebileceğniz Sutlu tatlıların En guzeli Deneyeceklere Şimdiden Afiyet olsun
Hayırlı İftarlar )
1
*Oncelikle tencereye sut ,toz şeker ve vanilya ekleyelim
*Ardından ocağa alıp ara sıra karıştırarak şeker erimesini sağlayalım
*Kaynatmadan uzerinden buhar cıkana dek ısıtalım
*Ve ocağın altını kapatıp ılınmaya bırakalım
*Sutun sıcaklığı parmak yakmayacak şekilde olmalı aksi halde gullac tatlısı hamur gibi olur
*Ardından tepsiye parlak tarafi denk gelecek şekilde gullac yaprağını dizelim
*Sutle guzelce ıslatalım beş kat gullac yaprağını bu şekilde ıslatıp uzerine bolca ceviz icinden ekleyelim ve aynı işlemi diğer kalan beş yaprak gullac icin de uygulayalım ve işlemimiz bittikten sonra buzdolabın da en az 3 ila 4 saat dinledirdikten sonra dilimleyip Kiraz Cilek vs ile susleyip ceviz serpelim Gullac ’ımız servise hazır Afiyet olsun
*10 yaprak gullac
*2 litre sut
*2, 5 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
Uzeri icin
*Ceviz kiraz cilek vs
Cevizli Gullac (Tam Kıvam) Tarifi Yapılışı Ramazan Ayı ’nın Vazgecilmez Ve bi okadar da pratik tatlısı Gullac ’ı daha once denemediyseniz denemenizi tavsiye ederim Kendine Has tadı Ve Yemekten sonra rahatsızlık hissi vermeden tuketebileceğniz Sutlu tatlıların En guzeli Deneyeceklere Şimdiden Afiyet olsun
Hayırlı İftarlar )
1
*Oncelikle tencereye sut ,toz şeker ve vanilya ekleyelim
*Ardından ocağa alıp ara sıra karıştırarak şeker erimesini sağlayalım
*Kaynatmadan uzerinden buhar cıkana dek ısıtalım
*Ve ocağın altını kapatıp ılınmaya bırakalım
*Sutun sıcaklığı parmak yakmayacak şekilde olmalı aksi halde gullac tatlısı hamur gibi olur
*Ardından tepsiye parlak tarafi denk gelecek şekilde gullac yaprağını dizelim
*Sutle guzelce ıslatalım beş kat gullac yaprağını bu şekilde ıslatıp uzerine bolca ceviz icinden ekleyelim ve aynı işlemi diğer kalan beş yaprak gullac icin de uygulayalım ve işlemimiz bittikten sonra buzdolabın da en az 3 ila 4 saat dinledirdikten sonra dilimleyip Kiraz Cilek vs ile susleyip ceviz serpelim Gullac ’ımız servise hazır Afiyet olsun