Cevizli Havuç Dilimi Baklava Tanımı İçin Materyaller
18 adet baklavalık yufka (500 gr yaklaşım)
200 gram tereyağı
İçi İçin
1,5 su bardağı kadar ceviz/antep fıstığı
Şerbeti İçin
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker
4-5 damla limon suyu
Servis İçin
Kaymak
Fıstık
Cevizli Havuç Dilimi Baklava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle şerbeti için şeker ve su derin bir tencereye alınır. Kısık ateşte kaynatılır. Kaynadıktan sonra içerisine bir kaç damla limon suyu sıkılır. 10-15 dakika kadar kısık ateşte kaynatılır ve daha sonra ılıması için kenara alınır.
Daha sonra cevizler iri olacak biçimde robottan geçirilir. Tereyağı eritilir, hafif bir kızgınlık kokusu alana kadar kısık ateşte bekletilir.
Ocak kapatılır ve altındaki yağın tortusu gelmeyecek biçimde kaseye alınır. Birkaç dakika beklendikten sonra bir kaşık yardımıyla üzerindeki köpüğü alınır.
Baklavalık yufkalar da yuvarlak borcamın tabanı boyutunda yuvarlak olacak biçimde kesilr. Toplamda 18 yuvarlak yufka ve arta kaln modüller olacaktr.
Dizim kademesinde borcam yağlanır. 3 adet kesilen yuvarlak yufkaların ortalarına 1 tatlı k. Yağ sürülerek üst üste dizilr. Kalan kesimlerden ortalara yerleştirilir ve her birinin üzerine tereyağı sürmeye itina gösterilir.
Tekrar bir 3 yufka yağlanarak dizilir. Tekrar üzerine modüllerden koyularak yağlanır. Tekrar 3 yufka ortasına tereyağı sürülerek dizilir.
9 yuvarlak kat tamamlandıktn sonra ceviz eşit formda yayılır. Kalan 9 yuvarlak yufkalara ve arta kalan kesimlere da tıpkı süreçler uygulanır. (en üste son 3 yufka dizilmesine itina gösterilir)
En son bir bıçak yardımı ile kenarları içe gerçek bastırılır. Üçgen biçiminde kesilir ve üzerine kalan tereyağı sürülür. 160 derece fırında uygunca kuruyana kadar pişirilir. 1-1, 5 saat kadar.
Ilık hale geldikten sonra şerbetlenir. Afiyet olsun (Borcamı yufkaların üzerine zıt çevirip biçimini verebilirsiniz. Kesilen yufkaların kurumaması için imal evresinde üzerine nemli bir bez ile koruma edebilirsiniz)
Not: baklava ve şerbeti tıpkı sıcaklıkta ılık olacak.
Not: eriyen tereyağının tabanındaki tortu ve üzerindeki köpüğü kullanılmayacak. (hem üzerinde makus bir imaj oluşturma da hem de tadını değiştirmektedir.)
Not: hazır yufkadan yapılan baklavalar günü birlik tüketilmesi gerekir, sonraki güne yumuşamaya başlayacaktır. bu sebeple baklavayı hazır hale getirip dolapta pişmiş/çiğ olarak koruma edebilir ve şerbetleyeceğiniz vakit fırınlayıp tazeleyebilirsiniz.
18 adet baklavalık yufka (500 gr yaklaşım)
200 gram tereyağı
İçi İçin
1,5 su bardağı kadar ceviz/antep fıstığı
Şerbeti İçin
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker
4-5 damla limon suyu
Servis İçin
Kaymak
Fıstık
Cevizli Havuç Dilimi Baklava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle şerbeti için şeker ve su derin bir tencereye alınır. Kısık ateşte kaynatılır. Kaynadıktan sonra içerisine bir kaç damla limon suyu sıkılır. 10-15 dakika kadar kısık ateşte kaynatılır ve daha sonra ılıması için kenara alınır.
Daha sonra cevizler iri olacak biçimde robottan geçirilir. Tereyağı eritilir, hafif bir kızgınlık kokusu alana kadar kısık ateşte bekletilir.
Ocak kapatılır ve altındaki yağın tortusu gelmeyecek biçimde kaseye alınır. Birkaç dakika beklendikten sonra bir kaşık yardımıyla üzerindeki köpüğü alınır.
Baklavalık yufkalar da yuvarlak borcamın tabanı boyutunda yuvarlak olacak biçimde kesilr. Toplamda 18 yuvarlak yufka ve arta kaln modüller olacaktr.
Dizim kademesinde borcam yağlanır. 3 adet kesilen yuvarlak yufkaların ortalarına 1 tatlı k. Yağ sürülerek üst üste dizilr. Kalan kesimlerden ortalara yerleştirilir ve her birinin üzerine tereyağı sürmeye itina gösterilir.
Tekrar bir 3 yufka yağlanarak dizilir. Tekrar üzerine modüllerden koyularak yağlanır. Tekrar 3 yufka ortasına tereyağı sürülerek dizilir.
9 yuvarlak kat tamamlandıktn sonra ceviz eşit formda yayılır. Kalan 9 yuvarlak yufkalara ve arta kalan kesimlere da tıpkı süreçler uygulanır. (en üste son 3 yufka dizilmesine itina gösterilir)
En son bir bıçak yardımı ile kenarları içe gerçek bastırılır. Üçgen biçiminde kesilir ve üzerine kalan tereyağı sürülür. 160 derece fırında uygunca kuruyana kadar pişirilir. 1-1, 5 saat kadar.
Ilık hale geldikten sonra şerbetlenir. Afiyet olsun (Borcamı yufkaların üzerine zıt çevirip biçimini verebilirsiniz. Kesilen yufkaların kurumaması için imal evresinde üzerine nemli bir bez ile koruma edebilirsiniz)
Not: baklava ve şerbeti tıpkı sıcaklıkta ılık olacak.
Not: eriyen tereyağının tabanındaki tortu ve üzerindeki köpüğü kullanılmayacak. (hem üzerinde makus bir imaj oluşturma da hem de tadını değiştirmektedir.)
Not: hazır yufkadan yapılan baklavalar günü birlik tüketilmesi gerekir, sonraki güne yumuşamaya başlayacaktır. bu sebeple baklavayı hazır hale getirip dolapta pişmiş/çiğ olarak koruma edebilir ve şerbetleyeceğiniz vakit fırınlayıp tazeleyebilirsiniz.